“Ο Δήμος Γλυφάδας δεν θα στερήσει ποτέ τον σύλλογο των Σουρμένων από τις εγκαταστάσεις του”




Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, έχει επανειλημμένα τονίσει προς όλες τις κατευθύνσεις, πως ο δήμος ποτέ δεν θα στερήσει τον σύλλογο των Σουρμένων από τις εγκαταστάσεις του.

Πηγές από τον δήμο Γλυφάδας αναφέρουν ότι η δημοτική αρχή Ελληνικού – Αργυρούπολης, χρησιμοποιεί τον ιστορικό σύλλογο για να κρύψει τις επιδιώξεις της σχετικά με το ρέμα της Ευρυάλης. Να θυμίσουμε ότι πόρισμα “φωτιά” της Πολεοδομίας Αργυρούπολης “καίει” τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου, για τις αυθαιρεσίες στο ρέμα.

Το περιβαλλοντικό έγκλημα που είχε αναδείξει το Notia.gr, το επιβεβαιώνει, με επίσημα έγγραφα και η ίδια η Πολεοδομία του Δήμου! Χαρακτηρίζει παράνομες τις ενέργειες που έχουν γίνει και ζητάει την ποινική δίωξη των υπευθύνων, δηλαδή των συναδέλφων τους στην Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Άραγε ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος που είναι πρόεδρος του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) και δίνει αγώνες για την προστασία της φύσης, τι λέει για τις παρανομίες που έκαναν άνθρωποι του δήμου μέσα σε χώρο πρασίνου. “Παρακαλούμε να διώξετε ποινικά τους ανωτέρω υπόχρεους, σύμφωνα με τον Νόμο” αναφέρει χαρακτηριστικά το επίσημο έγγραφο που έστειλε η Πολεοδομία στον Εισαγγελέα.



Το Notia.gr, είχε δημοσιεύσει ένα τοπογραφικό σχέδιο της Πολεοδομίας (Υπηρεσία Δόμησης) του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, το οποίο φέρει τις υπογραφές υπαλλήλων. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 259Α/1948, η μπλε γραμμή που βλέπετε είναι το όρια της πρώην κοινότητας Ελληνικού με τη Γλυφάδα. Δηλαδή και τα γήπεδα και το εργοτάξιο του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και ο χώρος της παράνομης χωματερής, σύμφωνα με το τοπογραφικό της Πολεοδομίας, ανήκουν στον δήμο Γλυφάδας.

Όλα ξεκίνησαν από την προσπάθεια της δημοτικής αρχής Ελληνικού – Αργυρούπολης να μετατρέψει σε σκουπιδότοπο το ρέμα. Αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψει ο Δήμος Γλυφάδας.

“Σήμερα στις Αθλητικές εγκαταστάσεις Σουρμένων στις 19:00, η Διαπαραταξιακή Επιτροπή κατά των διεκδικήσεων του δημάρχου Γλυφάδας κ. Παπανικολάου, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου “προκειμένου να ενημερώσει για την αρπαχτική λογική του δημάρχου, ο οποίος διεκδικεί, ύστερα από 80 χρόνια το Γήπεδο Σουρμένων και εγκαταστάσεις του δήμου” αναφέρει ανακοίνωση του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.