Μαρίνα Ιακωβάκη: Τέλος εποχής για τη γυναίκα – σύμβολο των Κοινωνικών Υπηρεσιών της Νέας Σμύρνης




Την παραίτηση της υπέβαλε πριν μερικές μέρες η ΜΑΡΙΝΑ ΙΑΚΩΒΑΚΗ από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης επιλέγοντας με αυτόν τον εμφατικό τρόπο να ανοίξει δρόμους για τις νέες γενιές Δημοτικών Συμβούλων του Συνδυασμού της και του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως διαβάζουμε στο Nea Smyrni News, η ΜΑΡΙΝΑ ΙΑΚΩΒΑΚΗ είναι η εμβληματικότερη γυναίκα της πόλης από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα συμπληρώνοντας 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα δημόσια και δημοτικά πράγματα της Νέας Σμύνρης. Ταυτόχρονα αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές γυναίκες της Αριστεράς που ασχολήθηκαν για πολλές δεκαετίες με τα αυτοδιοικητικά.
Υποψήφια Δήμαρχος τρείς (3) φορές 1882-1986-1990 στην πόλη. Το 1082 και 1986 ήταν επικεφαλής της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ (Δ.Ε.Κ), που υποστηρίζονταν από το ΚΚΕ, με ποσοστά 22,5% (1982) και 20% (1986). Το 1990 ήταν επικεφαλής Αριστερού ψηφοδελτίου, χωρίς κομματική στήριξη και έλαβε 17,5%.
Το 1994 συμμετείχε ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Α.Νεφελούδη και την στήριξη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.
Από το 1998 μέχρι και το 2019 συμμετείχε και εκλέγονταν, τις περισσότερες φορές πρώτη σε σταυρούς Δημοτική Σύμβουλος, με τον Συνδυασμό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ -ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ- ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΕΛΑΚΗΣ. Από το 1999 μέχρι το 2014 υπήρξε ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ στο Δήμο, οργανώνοντας και συγκροτώντας για πρώτη φορά στο Δήμο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Στη θητεία δημιούργησε πολλές Δομές Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης στο Δήμο (3 ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Διαδημοτικό Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτησιογόνων ουσιών, Συμβουλευτική Ψυχχολογική Υποστήριξη ατόμων που την είχαν και την έχουν ανάγκη, Αύξηση των Παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς από τα 250 στα 750, Πρόγραμμα Φροντίδας των Αδέσποτων Ζώων κ.ά).
Υπήρξε το βασικότερο διαχρονικά στέλεχος των Συνδυασμών του Γ.Κουτελάκη και δηλώνει οτι θα παραμείνει δίπλα στο Συνδυασμό της με όλες της τις δυνάμεις συμβάλλοντας στην πρόοδο και των προοπτική νίκης του στις επόμενες εκλογές.
Η ΜΑΡΙΝΑ ΙΑΚΩΒΑΚΗ υπήρξε σημαίνον στέλεχος του ΚΚΕ, του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ σε ολη την μακρόχρονη πολιτική και αυτοδιοικητική διαδρομή της.
Συνδύασε σε όλη της της ζωή με εκπληκτική ισορροπία και απόλυτη συνέπεια τους ρόλους της γυναίκας, της μητέρας , της επιστήμονας και επαγγελματίας και της πολιτικού.
Στην τελευταία Συνεδριαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΟΛΕΣ οι παρατάξεις και οι Συνδυασμοί εξήραν την προσωπικότητα και την προσφορά της στην πόλη μας με πολύ τιμητικά για την ίδια σχόλια και αναφορές.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε
Θα ήθελα με αυτό το κείμενο να υποβάλλω την παραίτηση μου από το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Σμύρνης. Θεωρώ ότι συμπλήρωσα ένα μεγάλο κύκλο παρουσίας και δράσης στα δημοτικά δρώμενα της πόλης μας.
Υπηρέτησα την πόλη και τους κατοίκους της 40 ολόκληρα χρόνια από όλες τις θέσεις.
Ξεκίνησα ως υποψήφια Δήμαρχος Νέας Σμύρνης το 1982, 1986, 1994, διετέλεσα επί 12 χρόνια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής συμβάλλοντας στην δημιουργία σημαντικών κοινωνικών υποδομών (ΚΑΠΗ, Δημοτικά Ιατρεία, Παιδικοί Σταθμοί, Αιμοδοσία, Συμβουλευτική κατά των Ναρκωτικών, Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο). Ακόμα κι από την θέση της Αντιπολίτευσης έκανα ό,τι μπορούσα για να προσφέρω στην πόλη και στους κατοίκους της, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη τους που με ανέδειξε πρώτη σε ψήφους Δημοτική Σύμβουλο για τρεις τετραετίες.
Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Δύσκολη απόφαση, αλλά σωστή. Η ενασχόληση με τα προβλήματα της πόλης μου έδωσε στιγμές συγκίνησης αλλά και στεναχώριες, αγάπη αλλά και πόνο, αλλά θέλω να πιστεύω πως αποχωρώ με θετικό πρόσημο. Το πολιτικό σύστημα της πόλης αλλά και γενικότερα, θέλει ανανέωση. Εμείς οι μεγαλύτεροι πρέπει κάποια στιγμή να αποχωρούμε πριν γίνουμε βαρετοί, όταν νιώθουμε ότι ήρθε η ώρα νέοι άνθρωποι, πιο δραστήριοι από εμάς να αναλάβουν τα ηνία.
Εγώ θα είμαι πάντα κοντά τους. Με την συμμετοχή μου, την γνώση μου, την διάθεσή μου, θα μείνω πάντα ενεργή, δίπλα τους, όπου κι όταν μπορώ να βοηθήσω. Δεν παραιτούμαι από την Ζωή και τον Διαρκή Αγώνα. Δεν γίνεται.
Ευχαριστώ τους συναδέλφους όλων των Δημοτικών Παρατάξεων, όλα αυτά τα χρόνια για την συνεργασία. Είχαμε συνθέσεις κι αντιθέσεις, συμφωνίες και συγκρούσεις. Θεωρώ ότι όλοι είχαμε κοινό παρονομαστή και στόχο. Πιστεύω ότι σε αυτή την προσπάθεια έβαλα κι εγώ το λιθαράκι μου.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συναδέλφους στον συνδυασμό μας για την κοινή προσπάθεια κι αγώνα μας. Με όραμα, πίστη, ιδέες, αρχές κι αξιοπρέπεια προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Θα είμαι πάντα κοντά τους σε ό,τι κι όπου με χρειαστούν. Μας ενώνει αγάπη, αλληλεγγύη, σεβασμός, φιλία, κοινοί αγώνες και μια πορεία πολλών χρόνων.
Ευχαριστώ ακόμα τον Γιώργο Κουτελάκη, τον επικεφαλής του Συνδυασμού μας για την άψογη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε με την θέση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής σε όλα τα χρόνια της δημαρχιακής του πορείας. Ελπίζω να συνεχίσει τον αγώνα του για το καλό της πόλης και να μπορέσει να ξαναγίνει Δήμαρχος, γιατί πραγματικά οι γνώσεις του, η αγάπη του για την πόλη, οι αξίες και το ήθος του, αλλά και η βαθιά αυτοδιοικητική του αντίληψητον ξεχωρίζουν στον χώρο.
Θα είμαι κοντά στην παράταξη και στον Γιώργο Κουτελάκη προσωπικά, με όλες μου τις δυνάμεις για πάντα.
Μα πάνω από όλα ένα τεράστιο ευχαριστώ, ένα ευχαριστώ από ψυχής στον κόσμο για την μακροχρόνια εμπιστοσύνη του.
Πορευτήκαμε μαζί για χρόνια, διαμορφώσαμε σχέσεις ειλικρίνειας κι εμπιστοσύνης, έπαιρνα θάρρος από την αγάπη τους για την συνέχεια.
Συγνώμη για τις κακές στιγμές μου και για κάποιους που ίσως στενοχώρησα. Αυτά συμβαίνουν μέσα στις δυσκολίες και τις πιέσεις της καθημερινότητας. Ποτέ δεν είχα σκοπό να θίξω ή να μειώσω κάποιον.
Αγάπησα κι αγαπώ αυτή την πόλη. Εδώ έζησα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, μεγάλωσα τα παιδιά μου και μεγαλώνει το εγγόνι μου. Εδώ συνεχίζω κι εγώ την ζωή μου και θέλω για αυτή την πόλη το καλύτερο.
Οι προσπάθειες μου θα συνεχιστούν για τον σκοπό αυτό.
Μαρίνα Ιακωβάκη



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.