Ηλιούπολη: Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στην 19χρονη που εξέδιδε αστυνομικός




Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στην 19χρονη κοπέλα, την οποία κακοποιούσε σεξουαλικά ο πατέρας της ενώ την εξέδιδε ένας αστυνομικός στην Ηλιούπολη, αλλά και κατά της σεξουαλικής βίας έστειλαν χθες εκατοντάδες πολίτες.

Περίπου 2.000 άτομα ξεκίνησαν πορεία, γύρω στις 8 το βράδυ, από την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως και κατευθύνθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Στην πορεία ακούστηκαν συνθήματα όπως: «Αγώνας ταξικός και φεμινιστικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος», «Στου κόσμου τις πλατείες, σ’ όλες τις γειτονιές γυναίκες μετανάστριες δεν είστε μοναχές», «Ακόμη κι αν φορέσω τη φούστα μου καπέλο όταν λέω όχι σημαίνει ότι δε θέλω» και «Στο δρόμο, στη δουλειά και στο λεωφορείο όποιος βάζει χέρι θα φεύγει με φορείο».
Άνθρωποι όλων των ηλικιών, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, πολίτες της περιοχής και φεμινιστικές συλλογικότητες συναντήθηκαν για να διαμαρτυρηθούν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, στο οποίο όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν, αφού τους περίμενε κλούβα της αστυνομίας που τους ανέκοψε τη πορεία. Πηγή: efsyn.gr – Φωτό: Nikos Christofakis



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.