Δύο συλλήψεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Καλλιθέα




Συνελήφθησαν με εντάλματα, μεσημβρινές ώρες της 21-7-2021 στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καλλιθέας, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 22 και 30 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και άμεση συνέργεια σε αυτή, πρόκληση βαρέων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Για την ανωτέρω υπόθεση αναζητείται 33χρονος αλλοδαπός.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης και όπως διαπιστώθηκε από την ενδελεχή έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, πρώτες πρωινές ώρες της 23-9-2020 συμφωνήθηκε, μέσω site κοινωνικής δικτύωσης, συνάντηση στον προαύλιο χώρο Ιερού Ναού στην Καλλιθέα, μεταξύ του 30χρονου κατηγορούμενου και 24χρονου ημεδαπού, για την επίλυση προσωπικών διαφορών. Στη συνάντηση προσήλθαν και έτερα άτομα.

Ακολούθησε λογομαχία μεταξύ των δύο ομάδων και ο 30χρονος προέταξε πιστόλι που έφερε μαζί του και πυροβόλησε 22χρονο ημεδαπό από τη δεύτερη ομάδα, τον οποίο συνέχισε να πυροβολεί και μετά την πτώση του στο έδαφος, ενώ ο 22χρονος, παρόντος και του 33χρονου αλλοδαπού, τον κτυπούσε με λακτίσματα.

Κατόπιν οι -3- κατηγορούμενοι διέφυγαν τρέχοντας από το σημείο, ενώ ο παθών σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο.



Σε έρευνα στην οικία του 30χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πιστόλι με γεμιστήρα με -3- φυσίγγια εντός
-50- φυσίγγια και -2- γεμιστήρες
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -65- γραμμαρίων
το χρηματικό ποσό των -9.350- ευρώ
κινητό τηλέφωνο
Σε έρευνα στην οικία του 22χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πιστόλι μπρελόκ με -2- φυσίγγια εντός
πτυσσόμενη ράβδος
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -71- γραμμαρίων
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τ.Α. Καλλιθέας, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκαν εντάλματα, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν ο 22χρονος και ο 30χρονος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Έξι πυροβολισμοί σε προαύλιο εκκλησίας σκίζουν την νύχτα της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου 2020 στην Καλλιθέα. Μοιραίο θύμα ένας 21χρονος στρατιώτης ο οποίος μένει ανάπηρος. Aποκλειστικό ρεπορτάζ του Μάνου Μεϊμαράκη – kallitheaonline.gr

Η μεγάλη παράδοση στις εξιχνιάσεις πολύ σοβαρών εγκλημάτων από την Ασφάλεια Καλλιθέας συνεχίζεται. Οι αστυνομικοί της εξιχνίασαν εχθές μια από τις πιό άγριες απόπειρες δολοφονίας στην Καλλιθέα με θύμα έναν 21χρονο ο οποίος μπήκε μπροστά να σώσει έναν φίλο του κι έμεινε ανάπηρος μετά από έξι πυροβολισμούς σε βάρος του. Οι δράστες τον πυροβολούσαν και τον κλωτσούσαν ταυτόχρονα.

Οι άνδρες της Ασφάλειας Καλλιθέας κίνησαν Γη και Ουρανό και σήμερα οδηγούν τους δράστες στον Εισαγγελέα έπειτα από ένα ανθρωποκυνηγητό που έληξε σε δύο ταυτόχρονες επιχειρήσεις για την σύλληψη τους.

Το προαύλιο του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης γεμίζει αστυνομικούς. Έχει ήδη αρχίσει να ξετυλίγεται μια από τις πιό συναρπαστικές εξιχνιάσεις.

Στο σημείο βρίσκεται μια παρέα 5 νεαρών με έναν ακόμα φίλο τους στο έδαφος τραυματισμένο από πυρά πυροβόλου όπλου. Όπως λένε οι νεαροί στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από αγνώστους. Μαρτυρία η οποία όπως προκύπτει στη συνέχεια, είναι παραπλανητική.

Κατά την αυτοψία στον χώρο από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλλιθέας εντοπίζονται διάσπαρτες μεγάλες κηλίδες αίματος, έξι κάλυκες και μια βολίδα.
Ο νεαρός στρατιώτης μεταφέρεται με ασθενοφόρο στον “Ευαγγελισμό” και εισάγεται στα Επείγοντα με τραύματα από πυροβόλο όπλο στην λεκάνη, τον θώρακα, την αριστερή μασχάλη, τον αριστερό μηρό και την περιοχή των γεννητικών οργάνων. Από τα φονικά πυρά ο 21χρονος υπέστη ρήξη ήπατος και δεξιού νεφρού, κάταγμα σπονδύλου και οδηγείται επειγόντως στο χειρουργείο.

Αμέσως από την Ασφάλεια Καλλιθέας κινείται διαδικασία συλλογής πληροφοριών μέσα από μαρτυρίες και βίντεο από κάμερες της περιοχής για τον εντοπισμό των δραστών.

Δυό ημέρες μετά το μακελειό, αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας επισκέπτονται εκ νέου τον νεαρό στρατιώτη στο νοσοκομείο όπου διαπιστώνουν ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να δώσει κατάθεση καθώς η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη. Ενώ ενημερώνονται από τους ιατρούς ότι ο 21χρονος έχει μείνει… παράλυτος από την μέση και κάτω.

Από την εργαστηριακή εξέταση στους 6 κάλυκες και την βολίδα διαπιστώνεται ότι πυροδοτήθηκαν από πιστόλι διαμετρήματος 9mm, ενώ από την άρση απορρήτου επικοινωνιών στο κινητό του νεαρού δεν βρέθηκαν στοιχεία που να οδηγούν στους δράστες.

Έναν μήνα μετά, τον Οκτώβριο του 2020, καλείται ως άμεσα εμπλεκόμενος σε συμπληρωματική κατάθεση ένας 24χρονος φίλος του άτυχου στρατιώτη ο οποίος ομολογεί στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας ότι ο ίδιος το καλοκαίρι του 2019 γνώρισε μέσω διαδικτύου μια 21χρονη με την οποία ανέπτυξε σχέση για μικρό χρονικό διάστημα και έκτοτε επικοινωνούσε μαζί της μέσω facebook.

Μερικές ώρες πριν την μοιραία νύχτα της Τετάρτης 23 Σεπτμεβρίου 2021, όπως κατέθεσε, η 21χρονη με μήνυμα της τον ενημερώνει ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσουν την επικοινωνία τους καθώς όπως του είπε είχε συνάψει ερωτικό δεσμό με έναν 30χρονο άνδρα.

Ο 24χρονος δεν την πίστεψε με αποτέλεσμα η 21χρονη να δείξει τα μηνύματα του στον 30χρονο ο οποίος τηλεφωνεί την ίδια στιγμή από το κινητό της 21χρονης στον 24χρονο. Ακολουθεί έντονος διάλογος μεταξύ τους μέχρι που ο 30χρονος του ζητά να συναντηθούν στον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης στην Καλλιθέα για να λύσουν τις διαφορές τους.

Λίγες ώρες αργότερα, ο 24χρονος από κοινού με πέντε ακόμα φίλους του, μεταξύ των οποίων και ο άτυχος 21χρονος που δέχθηκε τα φονικά πυρά, πηγαίνουν στο σημείο της συνάντησης όπου εκεί τους περιμένουν 3 άτομα, μεταξύ αυτών και ο 30χρονος φίλος της 21χρονης.

Οι δύο νεαροί άνδρες συνομιλούν για ελάχιστα λεπτά όταν ξαφνικά ο 30χρόνος βγάζει πιστόλι σημαδεύοντας τον 24χρονο. Ο 24χρονος σε μια ενστικτώδη κίνηση με το σώμα του, μετακινείται για να αποφύγει το όπλο, ο 30χρονος πυροβολεί αρχικά δύο φορές με τις βολίδες να βρίσκουν τον 21χρονο ο οποίος βρισκόταν μερικά μέτρα πίσω από τον 24χρονο.

Ο 21χρονος ο οποίος εξαιτίας της εγρήγορσης του δεν συνειδητοποιεί ότι είχε ήδη δεχθεί δύο πυροβολισμούς, ορμά να αφοπλίσει τον 30χρονο και την στιγμή εκείνη δέχεται ακόμα έναν πυροβολισμό. Όταν ο 21χρονος πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος ο 30χρονος συνεχίζει να τον πυροβολεί από πάνω, ενώ ένας από τους δύο φίλους του 30χρονου χτυπά τον 21χρονο με κλωτσιές σε όλο το σώμα.

Μετά την δολοφονική επίθεση τους, ο 30χρονος με τους δύο φίλους του διαφεύγουν τρέχοντας. Λίγες ημέρες μετά εξαφανίζονται όλοι.

Μετά την καταλυτική μαρτυρία του 24χρονου, η 21χρονη αποκτά αόρατη συνοδεία. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας την ακολουθούν παντού μέχρι που χωρίς να το γνωρίζει τους οδηγεί στην διεύθυνση του 30χρονου.

Ωστόσο, παρόλο που και η ίδια γνώριζε από το ίδιο βράδυ ακριβώς τι είχε συμβεί, τέσσερις μήνες μετά, τον Ιανουάριο, η 21χρονη πηγαίνει στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας και επιβεβαιώνει την κατάθεση του 24χρονου πρώην φίλου της.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας καταφέρνουν να της εκμαιεύσουν ότι γνώριζε τι είχε διαπράξει ο 30χρονος φίλος της, καθώς η ίδια παραδέχθηκε ότι λίγη ώρα μετά το μακελείο ο 24χρονος πρώην φίλος της επικοινώνησε μαζί της λέγοντας της ότι ο εραστής της πυροβόλησε τον 21χρονο.

Η 21χρονη όπως ισχυρίσθηκε στους αστυνομικούς, ο 30χρονος της είπε τι είχε κάνει αρκετές ημέρες μετά, όταν επικοινώνησαν για πρώτη φορά μετά το συμβάν.
Μετά το μεκελειό ο 30χρονος πετά την κάρτα SIM του κινητού τηλεφώνου του για να επιβραδύνει τις έρευνες των αστυνομικών, οι οποίοι έχουν ήδη κατορθώσει με άρση απορρήτου επικοινωνιών και ανάλυση στα τηλεφωνικά δεδομένα να ανακαλύψουν ότι το μοιραίο βράδυ είχε επικοινωνήσει από άλλον αριθμό με τα δύο άτομα που τον συνόδευαν εκείνη την νύχτα.

Πρόκειται για έναν 33χρονο, σεσημασμένο για ληστείες, ναρκωτικά, απείθεια και οπαδική βία και για έναν 22χρονο Έλληνα, επίσης γνωστό στην Αστυνομία για ληστεία από κοινού με τον 33χρονο.

Προ ημερών, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας επισκέπτονται ακόμα μια φορά τον άτυχο 21χρονο στο κέντρο αποκατάστασης στο οποίο νοσηλεύεται προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αναπηρίες που προέκυψαν από τους τραυματισμούς του, του δείχνουν φωτογραφίες και ο 21χρονος αναγνωρίζει σε αυτές τον 30χρονο που τον πυροβόλησε και τον 22χρονο που τον έριξε στο έδαφος και τον κλωτσούσε.

Ο 21χρονος είπε ακόμα στους αστυνομικούς ότι εκείνο το βράδυ συνάντησε τους άλλους 5 φίλους του στην πλατεία του Γκύζη, από τις μεταξύ τους συζητήσεις κατάλαβε ότι σκοπεύουν να μεταβούν στην Καλλιθέα σε μια συνάντηση του 24χρονου με άλλο άτομο με το οποίο αντιδικούσε, και ακολούθησε χωρίς να γνωρίζει άλλες λεπτομέρειες.

Μετά την αναγνώριση και ταυτοποίηση από τον παθόντα και την ολοκλήρωση της δικογραφίας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 από τον 34ο Ανακριτή.
Εχθές, το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Ιουλίου, άνδρες της Ασφάλειας Καλλιθέας έχοντας ταιριάξει απόλυτα με το περιβάλλον σε δύο ταυτόχρονες επιχειρήσεις περνούν χειροπέδες στους δράστες.

Αιφνιδιάζουν τον 30χρονο κοντά στο σπίτι του στην οδό Πλάτωνος στην Καλλιθέα και τον συλλαμβάνουν, ενώ άλλη ομάδα αστυνομικών περνά χειροπέδες στον 22χρονο συνεργό του σε άλλη περιοχή της Καλλιθέας.

Από την έρευνα στο σπίτι του 30χρονου παρουσία δικαστικού λειτουργού βρίσκουν ένα πιστόλι 9mm στο οποίο είχε ξύσει τους αριθμούς, δύο γεμιστήρες, ένα κουτί με 50 σφαίρες, 65 γραμμάρια κάνναβης και χρηματικό ποσό 9.350 ευρώ.

Ενώ στο σπίτι του συνεργού του βρέθηκαν ένα πιστόλι μπρελόκ με δύο φυσίγγια, ένα πτυσσόμενο γκλόπ και κάνναβη 71 γραμμαρίων.

Οι δύο θα οδηγηθούν σε Εισαγγελέα και Ανακριτή με βαριές κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή, ενώ αναζητείται και το τρίτο άτομο που ήταν μαζί τους την μοιραία νύχτα που παραλίγο να κόψουν το νήμα της ζωής του 21χρονου στρατιώτη.

exihniash metamorfosh 002
Το πιστόλι των 9mm με το οποίο πυροβόλησε τον 21χρονο στρατιώτη

exihniash metamorfosh 004
Μετά το συμβάν οι δράστες διαφεύγουν τρέχοντας

exihniash metamorfosh 003
Οι δράστες άφησαν πίσω τους 6 κάλυκες και βαριά τραυματισμένο τον νεαρό στρατιώτη

exihniash metamorfosh 001
Ένα πιστόλι-μπρελόκ μεταξύ των ευρημάτων στο σπίτι του δεύτερου συλληφθέντα

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.