Συνέλαβαν 34χρονο για τους πυροβολισμούς στην πολυκατοικία, στον Άλιμο




Στη λύση του μυστηρίου για τους πυροβολισμούς σε πολυκατοικία στον Άλιμο έφτασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, οι οποίοι συνέλαβαν τον ένοπλο που άνοιξε πυρ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο δράστης είναι ένας θηριώδης άντρας, ο οποίος είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για παράνομη οπλοκατοχή. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο άντρας αυτός θεώρησε ότι παρακολουθείται από άτομα που επέβαιναν σε μηχανή. Φοβήθηκε ότι θα τον σκοτώσουν και έτσι αποφάσισε να πυροβολήσει στον αέρα για να γλιτώσει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πυροβόλησε στα «τυφλά» περίπου οχτώ φορές. Οι περισσότερες σφαίρες έφυγαν στον αέρα, ενώ κάποιες καρφώθηκαν στον 3ο και στον 4ο όροφο πολυκατοικίας στον Άλιμο.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το 9αρι πιστόλι που χρησιμοποίησε ο δράστης, το οποίο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Εκεί ταυτοποιήθηκε ως το όπλο με το οποίο «γαζώθηκε» η πολυκατοικία.

Οι αστυνομικοί δεν θεωρούν καθόλου απίθανο ο δράστης πράγματι να παρακολουθούνταν από αγνώστους. Αξιόπιστες πηγές προσθέτουν ότι η αναφορά του συλληφθέντα ότι φοβήθηκε και πυροβόλησε στα «τυφλά» γίνεται πιστευτή. Και αυτό διότι από την έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης δεν στόχευσε την πολυκατοικία. Προέκυψε επίσης ότι πυροβόλησε και άλλες φορές χωρίς οι σφαίρες να καταλήξουν στο κτίριο. Επρόκειτο για αντίδραση πανικού, όπως λένε αστυνομικές πηγές. Ενδεχομένως μάλιστα ο δράστης να ήταν ακόμα πιο φοβισμένος λόγω του κλίματος που έχει δημιουργηθεί από το μπαράζ δολοφονιών που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα. Πηγή: Αλέξανδρος Καλαφάτης/newsbomb.gr



Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 4-6-2021 στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 34χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων (παράνομη οπλοφορία, άσκοποι πυροβολισμοί), περί εξαρτησιογόνων ουσιών και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Μετά το περιστατικό πυροβολισμών πρωινές ώρες της 1-6-2021 εξωτερικά πολυκατοικίας στον Άλιμο και την ανεύρεση κάλυκα στο σημείο, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας και κατόπιν ενδελεχούς έρευνας και στοχευμένων αναζητήσεων εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες της 4-6-2021, ο 34χρονος να επιβαίνει σε όχημα και αποφασίστηκε ο έλεγχος του.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν νάιλον συσκευασία περιέχουσα -1,5- γραμμ κοκαΐνης, νάιλον συσκευασία περιέχουσα -1,2- γραμμ κάνναβης καθώς και μέρος του ρουχισμού που φορούσε κατά την τέλεση της εγκληματικής ενέργειας.

Εντός του οχήματος που επέβαινε βρέθηκε πιστόλι με γεμιστήρα -10- φυσιγγίων, το οποίο μετά από την εργαστηριακή εξέταση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ταυτοποιήθηκε ως το πιστόλι που είχε χρησιμοποιηθεί από το δράστη των πυροβολισμών στο ανωτέρω περιστατικό. Επίσης, βρέθηκαν και -2- πυροδοτημένοι, από το ίδιο πιστόλι κάλυκες.

Σε επακόλουθη έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -10- φυσίγγια ίδιου διαμετρήματος και μία θήκη όπλου.

Επιπρόσθετα, ο 34χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.