Συγκλονιστική καταγγελία για νηπιαγωγείο της Γλυφάδας – “Επικρατούν πρωτόγονες συνθήκες”




Η ΟΙΕΛΕ παρουσιάζει μια συγκλονιστική καταγγελία για ιδιωτικό νηπιαγωγείο της περιοχής της Γλυφάδας:

Η καταγγελία που λαμβάνουμε από εκπαιδευτικούς για ιδιωτικό νηπιαγωγείο της περιοχής της Γλυφάδας είναι συγκλονιστική (βέβαια, το ακόμη πιο συγκλονιστικό είναι ότι όσα συμβαίνουν εκεί είναι λίγο έως πολύ «νόμος» για την πλειονότητα των ιδιωτικών νηπιαγωγείων, ιδίως δε των νηπιαγωγείων γειτονιάς που είναι εντελώς ανεξέλεγκτα και αποτελούν πλέον κοινωνική πληγή).

Η «ευφυής» ιδιοκτήτρια έχει κατορθώσει εδώ και δύο χρόνια είτε να μην πληρώνει καθόλου είτε να δίνει κάτω από τα μισά σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται χωρίς διοριστήριο, με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρό ζήτημα νόμιμης αποφοίτησης των παιδιών. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το χειρότερο. Το «εκπαιδευτήριο» αυτό λειτουργεί σε πρωτόγονες συνθήκες με την εκπαιδευτικό της τάξης να καλείται, ταυτόχρονα με τις εκπαιδευτικές της αρμοδιότητες, να προετοιμάζει το φαγητό, να σφουγγαρίζει τις αίθουσες, να καθαρίζει τις τουαλέτες. Ελλείψει βοηθητικού προσωπικού, είναι φανερό ότι η νηπιαγωγός είναι αδύνατον για μεγάλα χρονικά διαστήματα να εποπτεύει τα παιδιά με τον κίνδυνο για σοβαρά ατυχήματα να είναι τεράστιος! Και ερωτούμε: αν παρ΄ ελπίδα συμβεί κάτι, ποιος από τους κύριους της κυβέρνησης που έχουν επιβάλει το νόμο της ζούγκλας στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία θα αναλάβει την ευθύνη;

Η ΟΙΕΛΕ έχει αποστείλει επείγουσα καταγγελία στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης και την κοινοποίησε στην (συνήθως ασυγκίνητη…) ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Καλούμε τη Διεύθυνση να ενεργήσει άμεσα, καθώς η πρώτη έγγραφη απάντησή της στην ΟΙΕΛΕ δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για άμεση παρέμβαση. Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να μπει επιτέλους μια τάξη στον ακραία παραβατικό αυτό χώρο και θα ενημερώσουμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε να πάρουν θέση. Πρέπει να επικρατήσει και στην Ελλάδα αυτό που προβλέπεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Η άδεια λειτουργίας να αφαιρείται άμεσα από ιδιωτικές εκπαιδευτικές μονάδες που παραβιάζουν συστηματικά τη νομιμότητα. Το έπραξε με θάρρος η Μαριέττα Γιαννάκου το 2007, ας ελπίσουμε ότι θα βρεθούν μιμητές του αυτονόητου 15 χρόνια μετά.



Καλούμε, δε, κάθε συνάδελφο στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία να βγει μπροστά. Ο φόβος και η σιωπή το μόνο που κάνουν είναι να διαιωνίζουν την παρούσα εφιαλτική κατάσταση.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.