Πως έσωσαν τον 14χρονο ποδοσφαιριστή που κατέρρευσε στο γήπεδο
Δύσκολες ώρες έζησαν παίκτες, προπονητές, γυμναστές και γονείς στην προπόνηση της Ακαδημίας του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΟ Μουδανιών, καθώς νεαρός αθλητής κατέρρευσε μπροστά στα μάτια όλων.

Έντρομοι όσοι είδαν το περιστατικό κινήθηκαν άμεσα και προσπάθησαν να βοηθήσουν το παιδί. Οι γνώσεις των προπονητών του ΠΟΜ, πάνω σε θέματα άμεσης βοήθειας προσέφεραν τα μέγιστα, ενώ γιατροί που ήταν παρόντες έχουν μεγάλο μερίδιο στη διάσωση του μικρού αθλητή.Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του ΠΟ Μουδανιών, Φώτης Χατζηιορδάνης, το αρνητικό είναι πως το ασθενοφόρο καθυστέρησε μισή ώρα, ενώ ευχαρίστησε όσους κινήθηκαν αστραπιαία για να σωθεί το παιδί.

Ευτυχώς, το παιδί σώθηκε με την βοήθεια όλων και του απινιδωτή και είναι υπό παρακολούθηση.

“Με αστραπιαίες ενέργειες κρατήσαμε το παιδί στη ζωή”
Σε επικοινωνία του Xalkidiki Politiki με τους ανθρώπους της Ακαδημίας του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΟ Μουδανιών, έγινε γνωστό πως το παιδί είναι καλά στην υγεία του ωστόσο παρακολουθείται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Οι ενέργειες των ανθρώπων της ομάδας αλλά και όσων ήταν στο γήπεδο ήταν αστραπιαίες και κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί που είχε πέσει στο έδαφος. Τόσο οι πρώτες βοήθειες των προπονητών, γνωρίζοντας κάρπα, όσο και η άμεση χρήση του απινιδωτή, επανέφεραν τον νεαρό αθλητή πριν την έλευση του ασθενοφόρου.

“Ο 14χρονος ποδοσφαιριστής έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο γήπεδο. Ευτυχώς που ήμασταν εκεί. Χάσαμε το φως μας αλλά εκεί δεν σκέφτεσαι τίποτα παρά να βοηθήσεις όπως μπορείς. Άπαντες κινηθήκαμε άμεσα και σε χρόνο μηδέν είχαμε απινιδωτή, γιατρό αλλά και εμείς που γνωρίζουμε πρώτες βοήθειες επαναφέραμε το παιδί”, ήταν όσα μετέφεραν στο Xalkidiki Politiki οι άνθρωποι της Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας του ΠΟ Μουδανιών.

Η ανάρτησή του Προέδρου του ΠΟΜ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Εχθές το βράδυ στο γήπεδο ποδοσφαίρου κόντεψε να χαθεί η ζωή ενός μικρού παιδιού. Το παιδί κατά τη διάρκεια της προπόνησης και μην έχοντας καμία ενόχληση πιο μπροστά ξαφνικά κατέρρευσε.
Καλέσαμε ασθενοφόρο το οποίο έκανε πάνω από μισή ώρα να έρθει!
Σε αυτό το σημείο Θέλω να ευχαριστήσω τους γυμναστές και προπονητές του ΠΟΜ που έχοντας παρακολουθήσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών ξεκίνησαν άμεσα με την τεχνική κάρπα.
Την γιατρό του Κ.Υ ΜΟΥΔΑΝΙΏΝ κυρία ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ που σταλμένη από τον Θεό θα έλεγα ήταν αυτή που κυριολεκτικά έσωσε το παιδί.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον καρδιολόγο κύριο ΚΕΜΙΤΖΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ που σε 5 λεπτά από το τηλέφωνο που του κάναμε ήταν πάνω από το παιδί, επίσης τον κύριο ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟ ιδιοκτήτη του καταστήματος ΦΡΕΣΚΟ ο οποίος μας έδωσε τον απινιδωτή του και σώθηκε το παιδί αυτό!
Θέλω να ενημερώσω όλους εσάς ότι πρέπει να γνωρίζουμε που υπάρχουν απινιδωτές στην πόλη μας και όχι μόνο!
Στο site kids save lives υπάρχει χάρτης με όλα τα σημεία της Ελλάδας όπου υπάρχουν απινιδωτές και όλοι πρέπει να τα γνωρίζουμε.
Ο ΠΟΜ πρωτοπόρος όπως πάντα για την νέα σεζόν θα έχει δύο καινούργιους και σύγχρονους απινιδωτές, έναν στο καινούργιο κλειστό γυμναστήριο και έναν στο γήπεδο ποδοσφαίρου.
Για το τέλος ήθελα να σας ενημερώσω ότι το παιδί διέφυγε τον κίνδυνο απώλειας της ζωής του αλλά νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.