Οι «αρπαχτές» της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου




(Toυ Βαγγέλη Σιαφάκα) Αιφνιδίως η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) , που διαχειρίζεται την Ακτή Βουλιαγμένης «Λουκιανός Κηλαηδόνης», προχώρησε σε νέα αύξηση του εισιτηρίου εισόδου από 7ευρώ σε 10 ευρώ (σχεδόν κατά 50%) Είναι η δεύτερη αύξηση εν μέσω κορονοιού που καθιστά σχεδόν απαγορευτική την χρήση της παραλίας στα μικρά και μεσαία βαλάντια που είναι η μεγάλη «πελατεία» αυτής της πανέμορφης ακτής.

Μέσα σε έναν χρόνο η τιμή εκτοξεύθηκε από τα πέντε στα δέκα ευρώ. Προφανώς η διοίκηση της ΕΤΑΔ αγνοεί ή δεν ενδιαφέρεται για τους λουόμενους που τόσα χρόνια συντηρούν την επιχείρηση. Ποιοί είναι; Τι οικονομικές δυνατότητες έχουν; Τι εναλλακτικές λύσεις έχουν; Χωρίς όλα αυτά πάει να κάνει στην ουσία μια «αρπαχτή». Συμπεριφέρεται σαν «μικροεπενδυτής» που πάει να βγάλει τα σπασμένα με υπέρογκες αυξήσεις.

Και το κάνει σε μια στιγμή που η οικονομία της χώρας είναι σχεδόν διασωληνωμένη με την κυβέρνηση να προσπαθεί με επιδοτήσεις και επιδόματα να κρατήσει ζωντανή την παραγωγική δομή. Σε άλλο κλίμα ή εκτός κλίματος η ΕΤΑΔ στην οποία έχει ανατεθεί η αξιοποίηση των ακινήτων του δημοσίου για την εξυπηρέτηση του χρέους της χώρας. Βασιλικότερη του βασιλέως στις μνημονιακές «υποχρεώσεις» της ειδικότερα όταν βρίσκει δημάρχους πρόθυμους να σιωπήσουν.

Τι να τους πει κανείς; Αν είναι να διοικούν κατ’ αυτό τον τρόπο, κρίμα που έδωσαν στην πλαζ το όνομα του Λουκιανού εκεί όπου έγινε ένα πάρτι που έγραψε ιστορία. Όσο για μας που περιμένουμε να βγούμε από αυτή την τραγωδία και να πάρουμε πίσω τις ζωές μας δεν μας μένει παρά να σιγοτραγουδήσουμε: Πάμε μια βόλτα στη Βουλιαγμένη,είναι η νύχτα ζεστήΚάπου υπάρχει μια καντίνα αραγμένηίσως τη βρούμ’ ανοιχτήΚι όταν βαθιά θ’ ανοιχτούμεστο δρόμο του φεγγαριού,θα με φιλάς και θ’ ακούμετη μουσική του σταθμού…Ο Βαγγέλης Σιαφάκας είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, πρώην διευθυντικό στέλεχος στα μεγαλύτερα ΜΜΕ (κανάλια και εφημερίδες)



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.