Ο Fourlis κατεβαίνει στο Ελληνικό και στήνει retail park




Της Αλεξάνδρας Γκίτση capital.gr

Έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ της Lamda Development και του ομίλου Fourlis για την ανάπτυξη εμπορικού πάρκου λιανικής (“Retail Park”) συνολικής επιφάνειας 30.000 τ.μ., εντός του Ελληνικού.

Το εμπορικό πάρκο που θα αναπτύξει ο όμιλος Fourlis θα αποτελεί μια σύνθεση από καταστήματα μεγάλης επιφάνειας (“Big Boxes”) και η συνολική επένδυση υπολογίζεται σε 55 εκατ. ευρώ.

Το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές προβλέπει την απόκτηση από την Fourlis διηρημένων ιδιοκτησιών και του αντίστοιχου ποσοστού συνιδιοκτησίας επί μέρους του οικοδομικού τετραγώνου εντός του οποίου θα αναπτυχθεί το εμπορικό κέντρο, με σκοπό το σχεδιασμό και τη δημιουργία του Retail Park. Το εμπορικό πάρκο θα ανεγερθεί εντός της επένδυσης στο Ελληνικό επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, δίπλα στο εμπορικό κέντρο της Lamda. 



Η αγορά της γης και η ανάπτυξη του retail park θα γίνει μέσω της Trade Estates, της εταιρείας του ομίλου Fourlis που δραστηριοποιείται στα ακίνητα.

H ΑΕΕΑΠ, που έχει μηδενικό δανεισμό και διαθέτει χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας άνω των 100 εκατ. ευρώ “θα ενεργοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι και θα είναι σε θέση να εκτελέσει το έργο ανάπτυξης της ενισχύοντας την κερδοφορία του ομίλου”, είχε αναφέρει προ ημερών η διοίκηση του ομίλου Fourlis. 

Στο Retail Park, θα φιλοξενηθούν τα σήματα που αναπτύσσει ο όμιλος Fourlis, όπως κατάστημα ΙΚΕΑ και Intersport, αλλά και καταστήματα άλλων γνωστών brands από τον χώρο της ένδυσης, των ηλεκτρικών – ηλεκτρονικών ειδών, παιγνιδιών, σούπερ μάρκετ, κ.λπ., κατά το μοντέλο των Retail Park που έχει αναπτύξει ο όμιλος Fourlis και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. 

Μέχρι στιγμής πάντως, όπως αναφέρουν πηγές του ομίλου, δεν έχει κλείσει κάποια συμφωνία. Άλλωστε μόλις χθες ανακοινώθηκε το μνημόνιο συνεργασίας με την Lamda για την ανάπτυξη του Retail Park η κατασκευή του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί στην πρώτη πενταετή φάση υλοποίησης της επένδυσης στο Ελληνικό. 

Εν τω μεταξύ σε ότι αφορά τα σχέδια για την επένδυση στο Ελληνικό, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου αναμένεται να παρουσιαστούν από τη Lamda Development τα αρχιτεκτονικά σχέδια του πρώτου οικιστικού πύργου, ενώ σε ότι αφορά στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά με 337 θέσεις ελλιμενισμού προβλέπεται και η εμπορική ανάπτυξη της με χώρους εστίασης και εμπορίου.

Ο πύργος κατοικιών θα αναπτυχθεί από τη Lamda Development, για τον δεύτερο πύργο μεικτής χρήσης (γραφεία και ξενοδοχείο) έχει κατατεθεί δεσμευτική προσφορά ενώ για τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου και μέρους των παραθεριστικών κατοικιών, η Lamda έχει συνάψει joint venture με την ΤΕΜΕΣ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.