Νέα Σμύρνη: «Ο Κύκλος των χαμένων πλαστικών»




Στον Δήμο μας πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια μία μεγάλη προσπάθεια ορθότερης διαχείρισης των αποβλήτων μέσω της συνεχούς ενημέρωσης των πολιτών, της χωριστής διαλογής βιοαποβλήτων, της ενίσχυσης της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή. Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε το Περιβάλλον και συμβάλλουμε ως Δήμος στην εθνική προσπάθεια για ποιοτική ανακύκλωση, συλλέγοντας χωριστά τα απόβλητα δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μετατρέπονται σε νέα υλικά αποκτώντας αξία. Όραμα του Δήμου μας είναι να αποτελέσει τον πυλώνα εξέλιξης σε μια κοινωνία μηδενικών αποβλήτων (zero-waste).Οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας έφεραν μεγάλη αύξηση των πλαστικών μίας χρήσης.

Ήρθε η ώρα να κάνουμε πράξη τη φιλοσοφία των μηδενικών αποβλήτων και να μειώσουμε τα πλαστικά ποτήρια και πλαστικά μπουκάλια που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Σας καλούμε να συμμετέχετε στη καινοτόμο Δράση «Ο Κύκλος των χαμένων πλαστικών», να επισκεφτείτε το πρωτότυπο ψάρι μας και να ρίξετε εκεί τα άχρηστα πλαστικά μπουκάλια. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ανακύκλωση, εφόσον τα υλικά αυτά θα αξιοποιηθούν για παραγωγή νέων προϊόντων.Το ψάρι θα βρίσκεται εντός του Άλσους Νέας Σμύρνης από το Σάββατο 5 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 11 Ιουνίου. Κατά το διάστημα αυτό θα πραγματοποιείται και ενημέρωση των επισκεπτών για όλα τα συστήματα ανακύκλωσης που εφαρμόζει ο Δήμος μας, ενώ οικολογικές τσάντες θα διανέμονται σε όσους πολίτες ρίξουν στο γαλάζιο ψάρι τις πλαστικές συσκευασίες που χρησιμοποίησαν.

Όραμά μας είναι να γίνει το Άλσος της Νέας Σμύρνης το πρώτο ZERO-WASTE Άλσος! Για τον λόγο αυτό βάζουμε όλοι μαζί τον πρώτο μας στόχο: Να μαζέψουμε 40.000 μπουκάλια στο διάστημα που θα παραμείνει το ψάρι εντός του Άλσους και να δώσουμε έτσι το δικό μας ηχηρό μήνυμα για τη μείωση των πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης! Γραφείο Τύπου Δήμου νέας Σμύρνης



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.