Νέα ντοκουμέντα από το “beach party φωτιά” στη Γλυφάδα (VIDEO)




Μια δύσκολη βραδιά για όλους χθες, στην πέμπτη παραλία της Γλυφάδας. Περίπου 2.000 νεαροί από διάφορες περιοχές της Αττικής συγκεντρώθηκαν χωρίς μάσκες και αποστάσεις σε ένα επεισοδιακό κορονοπάρτι, έκαψαν περισσότερες από 60 ψάθινες ομπρέλες, έβαλαν φωτιά σε κάδους και απομάκρυναν τους ανθρώπους του Δήμου, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής πετώντας πέτρες. Δείτε τα ντοκουμέντα που παρουσίασε το Mega:

«Ήταν μια πολύ δύσκολη βραδιά. Πάρα πολλά νέα παιδιά βρέθηκαν εδώ, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια πρόσκληση, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι. Από ένα σημείο και μετά άρχισαν να καίνε τις ομπρέλες που έχουμε βάλει στην παραλία, περισσότερες από 60 ομπρέλες κάηκαν, είχαμε κάποιους κάδους που κάηκαν επίσης και είχαμε και μια επιθετική συμπεριφορά προς τους ανθρώπους του Δήμου μας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, σε όσους δηλαδή ήρθαν εδώ προσπαθώντας να επαναφέρουν στο σημείο την ισορροπία και την ευταξία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς αυτός δεν είναι ένας τρόπος για να εκτονώνονται τα νέα παιδιά, καταλαβαίνουμε την πίεση που έχουν δεχθεί όλο αυτό το διάστημα, πρέπει όμως με πολλή προσοχή και αναλαμβάνοντας όλοι μας την ατομική μας ευθύνη να προσπαθούμε τέτοια περιστατικά να μην τα ξαναζήσουμε. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και για τα παιδιά αλλά και για όλους μας».

Ο Γιώργος Παπανικολάου ανέβασε στη σελίδα του στο facebook ένα βίντεο από τη χθεσινή συνάθροιση και έγραψε: «Εικόνες που μας πλήγωσαν βαθιά και μας ανησυχούν πολύ: Σήμερα τα ξημερώματα αντικρίσαμε στην πέμπτη παραλία της Γλυφάδας μας (δίπλα στον Αγ. Κοσμά) αρκετούς κάδους απορριμμάτων και περίπου 60 ψάθινες ομπρέλες, που είχαμε μόνιμα τοποθετήσει για όλο το καλοκαίρι, να έχουν καεί. Είδαμε σκουπίδια παντού. Είδαμε τους περίοικους σε απόγνωση για τις φωτιές που έβλεπαν χθες το βράδυ. Αυτό που έγινε το βράδυ της Κυριακής ήταν μια μαζική συνάθροιση που έγινε αιφνιδιαστικά, με περισσότερους από 2.000 συμμετέχοντες, κυρίως παιδιά, από διάφορες περιοχές της Αττικής. Χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις, με κάποιους από τους ανήλικους μάλιστα να πετάνε πέτρες και άλλα αντικείμενα στους ανθρώπους της Πυροσβεστικής, του Δήμου και της Αστυνομίας, που προσέγγισαν αμέσως το χώρο. Είναι πραγματικά θλιβερό αυτό το περιστατικό. Από την πλευρά μας ήδη καθαρίσαμε το χώρο και αποκαθιστούμε τις ζημιές. Αυτό που προέχει, όμως, είναι ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Αυτό που προέχει είναι να μην έχουμε επανάληψη αυτού του φαινομένου».



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.