Ασημένιο Βραβείο για το 3ο και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου!




Ασημένιο βραβείο στα Education Leaders Awards 2021  κατέκτησε το πολιτιστικό-περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Άλιμος: η πόλη μου πηγή έμπνευσης και παιδικής δημιουργίας».

Το πρόγραμμα διεξήχθη το σχολικό έτος 2019-20 και αποτέλεσε μια διασχολική συνεργασία ανάμεσα στο 3ο Δημοτικό Σχολείου Αλίμου «Λεωνίδας Κωνσταντάρας» και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου «Κυβέλη» με συνδετικό κρίκο τη συντονίστρια εκπαιδευτικό Νάνσυ Μπαλούτογλου, η οποία δίδασκε το μάθημα των Εικαστικών και στα δυο σχολεία.

Στόχος του προγράμματος ήταν η μελέτη και η ενασχόληση των παιδιών με την τοπική ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά και την κατανόηση της αξίας του περιβάλλοντος μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία. Με τη βιωματική μάθηση και τα ιδιαίτερα ερεθίσματα του καινοτόμου προγράμματος, οι μαθητές και οι μαθήτριες καλλιέργησαν οριζόντιες δεξιότητες, χρήσιμες για τη ζωή τους στον 21ο αιώνα: συνεργατικότητα, δημιουργικότητα, κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων, αρμονική σχέση με τη φύση, συναισθηματική νοημοσύνη, ιδιότητα του πολίτη.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων οι μαθητές μελέτησαν με ποικίλους τρόπους και μέσα από όλα σχεδόν τα μαθήματα του αναλυτικού προγράμματος  την ιστορία του Αλίμου, επισκέφθηκαν σημαντικά μνημεία και περιοχές με ιδιαίτερη περιβαλλοντική αξία στην πόλη τους και φιλοτεχνήσουν ποικίλα καλλιτεχνικά έργα με θέμα τον Άλιμο, δουλεύοντας ομαδοσυνεργατικά και βιωματικά.



Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 49 μαθητές και μαθήτριες της Β τάξης  του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου και 42 μαθητές και μαθήτριες της ίδιας τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου.

????????????????????????????????????

Επίσης, εκτός από τη συντονίστρια Νάνσυ Μπαλούτογλου, συμμετείχαν και συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί:

Από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου

Ιωάννα Μικρογιαννάκη, διευθύντρια, Ευέλικτη Ζώνη Β1, σχεδιασμός/συντονισμός επισκέψεων και εκδηλώσεων, μέλος του πολιτιστικού σωματείου «Νότιον Σήμα», πιστοποιημένου φορέα για εκπαιδευτικές επισκέψεις και ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους του Αλίμου

Αλέκα Καραγιάννη, δασκάλα, Ευέλικτη Ζώνη Β2

Νίκος Καλάκος, εκπαιδευτικός Πληροφορικής

Ντένια Παπαδάτου-Κοντού, Ιδιωτική Παράλληλη Στήριξη Β2

Νίκη Γκαρίπη-Καριπίδου, εκπαιδευτικός Μουσικής 

Από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου

Ανδρούλλα Αποστολίδου, διευθύντρια

Θεοδοσία Χατζηευγενάκη , δασκάλα Β1

Ασημίνα Καραμπίνου, δασκάλα Β2

Ελισάβετ Πολυμέρου, Ευέλικτη Ζώνη Β2

Δήμητρα Σιαμάτρα, Παράλληλη Στήριξη Β1

Μιχάλης Γαβαλάς, εκπαιδευτικός Πληροφορικής

Ελένη Μαρίνη, εκπαιδευτικός Μουσικής  

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ:

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες των σχολείων μας:

http://3dim-alimou.att.sch.gr/?p=2036

http://4dim-alimou.att.sch.gr/autosch/joomla15/

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.