Ανδρέας Κονδύλης: Σε ανοδική πορεία το νέο «ρεύμα» αποκομιδής βιοαποβλήτων
Στην ανοδική πορεία που παρουσιάζει το νέο «ρεύμα» αποκομιδής βιοαποβλήτων, αναφέρθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου, Νίκου Παπανικολάου. Τα οργανικά απόβλητα (υπολείμματα τροφών, κλαδέματα, φρούτα, λαχανικά κ.λπ.) ρίπτονται στους καφέ κάδους, συλλέγονται από ειδικό απορριμματοφόρο και μεταφέρονται σε ειδική διαδημοτική μονάδα επεξεργασίας, για να γίνουν λίπασμα (κομπόστ).

Στον Άλιμο έχουν ήδη τοποθετηθεί καφέ κάδοι στα καταστήματα και κάθε φορά που αδειάζουν, πλένονται αμέσως από το πρώτο «καφέ» απορριμματοφόρο του δήμου, που είναι από τα πλέον σύγχρονα που κυκλοφορούν.


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
“Ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο του 2020 τη συστηματική αποκομιδή, με δύο τόνους” είπε ο δήμαρχος

“Τον Δεκέμβριο φθάσαμε τους 18 τόνους. Τον Ιανουάριο 25, τον Φλεβάρη 38, τον Μάρτιο 43 και τον Απρίλιο 50. Φαίνεται ότι οι συμπολίτες μας έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή, έχουν ευαισθησία και περιβαλλοντική υπευθυνότητα και πραγματικά χρησιμοποιούν τον καφέ κάδο σε μεγάλο βαθμό σωστά. Υπάρχουν κάποιοι που δεν ξέρουν ακριβώς τη διαδικασία, δηλαδή τα ρίχνουμε μέσα είτε χύμα είτε σε σακούλες χάρτινες είτε βιοαποδομήσιμες. Ενώ κάνουν την προσπάθεια τη χαλάνε γιατί τα βάζουν σε πλαστική σακούλα, τη δένουν τη ρίχνουν μέσα, και αυτό είναι ζημιά. Για αυτό το επόμενο διάστημα θα φτιάξουμε και ένα σποτάκι που θα δίνουμε οδηγίες στον κόσμο πως θα γίνεται η σωστά η διαδικασία.

Πρέπει να πείσουμε και τους συμπολίτες μας που δεν συμμετέχουν. Έχουμε σκοπό να το επεκτείνουμε σε όλες τις γειτονιές. Ήδη ξεκινάμε σε ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης, γύρω από την οδό Κύπρου, στο Άνω Καλαμάκι. Προτιμάμε τους μικρούς κάδους, γιατί ενώ έχουν δυσκολία στην αποκομιδή, πρέπει το απορριμματοφόρο να σταματάει περισσότερες φορές και να κάνει πιο πολύ ώρα αλλά είναι βολικός, δεν πιάνει χώρο και πλένεται καλύτερα και πιο εύκολα. Έχουμε δει από πολύ λίγους καταστηματάρχες το φαινόμενο να μετακινούν τον κάδο τους, παραδίπλα ή να τα πετάνε σε κοινούς κάδους. Θα αναγκαστούμε να κόβουμε πρόστιμα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.