Άγιος Δημήτριος: Διήμερο “Ποδηλατογιορτών” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου




Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στις 3 Ιουνίου, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου διοργανώνει ποδηλατικές γιορτές στην πόλη γεμάτες δράσεις για τα παιδιά, που έχουν ως στόχο να προωθήσουν την ασφαλή μετακίνηση στην πόλη με ποδήλατο.

🚴 Οι δράσεις ξεκινούν το πρωί της Πέμπτης 3 Ιουνίου 2021 στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με τα παιδιά των 18ου, 10ου και 15ου Δημοτικών Σχολείων, που μέσω βιωματικών παιχνιδιών, θα εκπαιδευτούν στην ασφαλή οδήγηση ποδηλάτου στην πόλη και θα διδαχθούν τα σήματα του ΚΟΚ ,τα οποία είναι υποχρεωμένοι όλοι οι ποδηλάτες και οι ποδηλάτισσες να γνωρίζουν και να συμμορφώνονται με αυτά.

🚴 Oι δράσεις θα συνεχιστούν το απόγευμα της Παρασκευής 4 Ιουνίου, ώρα 18:00 με δυο μεγάλες ποδηλατοβόλτες από δυο σημεία εκκίνησης.

📍 1ο σημείο συνάντησης
Εκκινώντας από τον Ασύρματο και μέσω της οδού Ελπίδος η ποδηλατοπαρέα θα περάσει από το 3ο Δημοτικό Σχολείο και θα καταλήξει με ασφάλεια στην πλατεία Πρ. Δρακάκη.



📍 2ο σημείο συνάντησης
Εκκινώντας από το 1ο Δημοτικό Σχολείο η ποδηλατοπαρέα θα περάσει από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου για να γίνει ακόμα πιο μεγάλη, και μέσω της οδού Μύρωνος, θα καταλήξει με ασφάλεια, επίσης, στην πλατεία Πρ. Δρακάκη.

🚴 Στην πλατεία θα περιμένουν τα παιδιά ένα σωρό ποδηλατικές δράσεις, πολλά βιωματικά παιχνίδια και αγώνες με τα ποδήλατα και πολλές εκπλήξεις.

Όλα αυτά με ασφάλεια και σεβασμό, με τη συνδρομή των εθελοντών των ποδηλατικών ομάδων ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ και της Εν Κινήσει αλλά και των Προσκόπων της πόλης του Αγίου Δημητρίου.
Κατά τη διάρκεια των ποδηλατοδράσεων δυο τυχερά παιδιά θα κερδίσουν από ένα ποδήλατο και το σχολείο με τη μεγαλύτερη συμμετοχή θα κερδίσει μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ.

Τα δώρα είναι ευγενική χορηγία των καταστημάτων της πόλης: Σεραφίνο, Μουσταρδόμελο, Pizza Days και Έκκεντρο.
Η φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση των ποδηλατογιορτών θα γίνει με την ευγενική προσφορά της Photovekris.
Με τη συνδιοργάνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αγ. Δημητρίου.

______________
H 3η Ιουνίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (World Bicycle Day). Η απόφαση ελήφθη στις 12 Απριλίου 2018 από την γενική συνέλευση του διεθνούς οργανισμού, κατόπιν μιας διεθνούς εκστρατείας από τους λάτρεις του ποδηλάτου, στην οποία πρωτοστάτησε ο Πολωνός κοινωνιολόγος και ακτιβιστής δρ Λέσεκ Σιμπίλσκι, πρώην μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Πολωνίας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.