Στη φυλακή ο Φουρθιώτης και οι συγκατηγορούμενοί του




Με απόφαση του εισαγγελέα ύστερα από την πολύωρη απολογία τους

Η διαδικασία των απολογιών των κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε ενώπιον του ανακριτή και αργά το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου ύστερα από σχετική απόφαση ο Μένιος Φουρθιώτης και οι συγκατηγορούμενοί του προφυλακίστηκαν.
Να σημειωθεί ότι οι δυο εκ των συγκατηγορουμένων του παρουσιαστή φέρονται ως δράστες των επιθέσεων εναντίον της οικείας του παρουσιαστή και εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι φέρονται να υποστήριξαν πως τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων καταδεικνύουν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο που έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς.

Επίσης φέρονται να επέμειναν πως η μόνη της σχέση με το Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι τους είχε προσλάβει ως φύλαξή του μετά την απόφαση να αποσυρθεί η αστυνομική συνοδεία.

Τα στοιχεία της δικογραφίας



Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας και των όσων του αποδίδουν οι αρχές, ο παρουσιαστής: «Από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα» (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φυλακή και συνοδεία». Μάλιστα, «για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Εν ολίγοις, αυτό που καταλογίζουν οι αρχές στον Μ. Φουρθιώτη είναι ότι «έστησε» τους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του στα Βόρεια Προάστια αλλά και την έκρηξη στο γκαράζ της οικείας του, για επιτύχει την αύξηση της αστυνομικής του προστασίας. Επιπρόσθετα, δυο από τους συγκατηγορούμενούς του παρουσιαστή είναι, σύμφωνα με τη δικογραφία, εκείνοι που πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στην Κηφισιά στη 01:00 της 16ης Απριλίου. Πηγή: protothema.gr

Tα περιστατικά που «καίνε» τον Φουρθιώτη: Τι αναφέρει έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ

Καυγάδες ακόμη και για ασήμαντες αφορμές, σε εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, στο δρόμο με άνδρες της Τροχαίας, «έστηνε» ο  παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν, να παρεμβαίνουν για να μην συμβούν τα χειρότερα. Αυτό προκύπτει από το ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, με την ένδειξη «απόρρητο».

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, ο Μένιος Φουρθιώτης διέθετε αστυνομική συνοδεία από πέρσι τον Μάιο, και συγκεκριμένα από τις 25/05/2020. Όπως μάλιστα σημειώνεται στο ενημερωτικό σημείωμα της ελληνικής Αστυνομίας με ημερομηνία 31 Μαρτίου 2021, με βάση τις αναφορές της αστυνομικής συνοδείας του παρουσιαστή, «υπάρχουν περιστατικά που κατά την κρίση τους πλήττουν το κύρος της ελληνικής Αστυνομίας και δεν ανάγονται στην αποστολή τους».

Όπως επίσης επισημαίνεται στο εν λόγω έγγραφο, «σύμφωνα με τον επικεφαλής της συνοδευτικής ασφάλειας αλλά και του συνόλου των διατιθέμενων αστυνομικών, δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι ασφάλειας του εν θέματι προσώπου για την κατ’ εξαίρεση διαδικασία που προβλέπουν οι διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 156 του του Π.Δ. 141/91».

Μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί αναφέρουν:

  • Στις 08/09/2020 διαπληκτισμό του παρουσιαστή με υπάλληλο καταστήματος εστίασης παρουσία του αστυνομικού συνοδού λοιπών παρευρισκόμενων ατόμων.
  • Στις 24/12/2020 ο δημοσιογράφος διαπληκτίστηκε με άλλο άτομο σε ζαχαροπλαστείο, παρουσία του αστυνομικού συνοδού του.
  • Στις 10/01/2021 ζήτησε από αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ελέγχοντας όσους εισέρχονται και εξέρχονται.
  • Στις 21/01/2021 ζήτησε από τους αστυνομικούς συνοδούς να επέμβουν και να επιπλήξουν μία συνεργάτιδά του στο κανάλι.
  • Στις 23/01/2021 ζήτησε από τον αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα οδηγού του αυτοκινήτου του προφασιζόμενος ότι δεν αισθάνεται καλά.
  • Στις 15/02/2021 μπήκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο που του είχε διατεθεί για τη συνοδευτική ασφάλεια προκειμένου να μετακινηθεί παρότι απαγορεύεται. Επιπλέον, επιβίβασε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο δύο ακόμα άτομα.
  • Κατά τη διάρκεια της διαδρομής απαίτησε την άμεση αποδέσμευση ενός εκ των δύο αστυνομικών και προφασιζόμενος ότι είχε αιτηθεί την επιστροφή του στην οργανική του θέση χωρίς να τον έχει ενημερώσει. Ζήτησε από τον αστυνομικό οδηγό να αποβιβάσει τον συνάδελφό του στον πλησιέστερο σταθμό ΗΣΑΠ και παρότι ο οδηγός προσπάθησε να του αλλάξει γνώμη ήταν ανένδοτος.
  • Στις 23/02/2021 διαπληκτίστηκε με αξιωματικό στην Τροχαία Αττικής.
  • Στις 17/03/2021 ζητάει να επιβιβαστεί σε υπηρεσιακό όχημα επικαλούμενος λόγους υγείας.
  • Στις 24/03/2021 απαιτεί από έναν εκ των τριών συνοδών του να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του προκειμένου να μετακινηθεί. Όταν αρνήθηκε του είπε: «Είσαι άσχετος. Να δεις που αύριο θα τρέχεις στο γραφείο του διοικητή σου».
  • Στις 25/03/2021 αρνήθηκε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του και ζήτησε επικαλούμενος λόγους υγείας να επιβιβαστεί στο υπηρεσιακό όχημα.

Εν γένει, ο Μ. Φουρθιώτης ζητούσε από τους αστυνομικούς συνοδούς του την επιβίβασή του στο υπηρεσιακό όχημα, επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας για το οποίο είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν. Από την πλευρά του, ο παρουσιαστής είχε υποβάλει δύο αναφορές για τη διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων από τους αστυνομικούς συνοδούς του.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.