Sourmena Fans: “Δεν έχουμε καμία σχέση με τη φωτιά στην Ένωση Ποντίων Σουρμένων”




“Δεν έχουμε καμία σχέση με τη φωτιά στην Ένωση Ποντίων Σουρμένων”, δηλώνουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη των Sourmena Fans (Αθλητικός Σύλλογος Σουρμένων). “Το κτήριο της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, είναι το δεύτερό μας σπίτι”

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Ο Δήμαρχος Ελληνικού -Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντατος και η παράταξη του Ενωμένη Πόλη σπάσανε χτες το τζάμι της Ένωσης Ποντίων Σουρμενων. ΕΜΕΙΣ εάν θέλαμε να το κάνουμε, το κανουμε και μέρα μεσημέρι ρε ξεφτίλες. Το κτήριο της Ένωσης Ποντίων Σουρμενων και η περιοχή της πλατείας Σουρμενων για εμάς είναι το 2ο σπίτι μάς και ΠΟΤΕ ως Πόντιοι και Σουρμενιωτες δεν θα κάναμε κάτι τέτοιο. Κάνουμε γνωστό προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν έχουμε καμία σχέση με την χτεσινή προβοκάτσια του Σερίφη της πόλης. Τα βεγγαλικά τα καπνογόνα τα δυναμιτακια και όλα τα σχετικά είναι έθιμο που γίνεται κάθε χρόνο στην πλατεία την νύχτα της Ανάστασης με όλα τα τυπικά μέτρα ασφαλείας. Οι ανακοινώσεις τους στο ιντερνετ άλλα και σε διάφορα ΜΜΕ κάνουν λόγο για Αναρχικους/Αντιεξουσιαστές/Μπαχαλακιδες και όλα τα σχετικά.θυμίζουμε σε αυτούς τους γελοίους ότι όλοι οι παραπάνω που γράφουν δεν γιορτάζουν την Ανάσταση και δεν είχαν κανέναν λόγο να είναι εκεί.Υγ:Το τζάμι που σπάσανε οι απεσταλμένοι του Δημάρχου αντικαταστάθηκε με καινούργιο από τους ίδιους δηλαδή οι Μαλακιες πληρώνονται. ΣΟΥΡΜΕΝΑ ΠΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

H παράταξη του δημάρχου κάνει λόγο για εμπρησμό εκ προθέσεως:



Πυρπόλησαν τα γραφεία της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων με ρίψη μολότοφ!Τα γραφεία της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων επιχείρησαν να πυρπολήσουν το βράδυ της Ανάστασης με ρίψη μολότοφ. Την θλιβερή αυτή ενέργεια των αρρωστημένων αληταριών την καταδικάζουμε απερίφραστα γιατί σκόπιμα έριξαν μέσα τις μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθουν σοβαρές ζημιές στο ιστορικό αρχείο της Ένωσης και στο κτίριο. Έχουμε ξαναγράψει πως στην πόλη μας υπάρχει μικρή ομάδα νοσηρων υποκειμένων που απειλούν και βανδαλίζουν αλλά όταν φέραμε το ψήφισμα καταδίκης τους ή αντιπολίτευση με αστείες προφάσεις τους χάιδεψε αρνούμενη να τους καταδικάσει. Νομίζουν πως μπορούν να απειλούν και να βανδαλίζουν με την ανοχή ορισμένων αλλά όχι την δική μας. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε στον πρόεδρο της Ένωσης πως θα αποκατασταθεί η ζημιά. Κρίμα και ντροπή.

Πολύ προσεκτική ήταν η ανακοίνωση της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων:

Αγαπητά Μέλη,
Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,
Φίλες και φίλοι,
Χριστός Ανέστη!
Εχθές το βράδυ στην πλατεία των Σουρμένων την ώρα της Ανάστασης εκτοξεύθηκαν εκατοντάδες βεγγαλικά.
Την ίδια στιγμή, πήρε φωτιά για λόγους που διερευνώνται το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο – έδρα του συλλόγου μας, με αποτέλεσμα να προκληθούν ιδιαίτερα σοβαρές ζημιές σε όλο το κτήριο. Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία με 3 πυροσβεστικά οχήματα και ομάδα ανδρών, των οποίων η συμβολή ήταν καθοριστικής σημασίας.
Ήδη από σήμερα το πρωί, ανήμερα του Πάσχα, ξεκίνησε η λεπτομερής αποτίμηση των ζημιών. Λόγω όμως, των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στο κτήριο, συνολική εικόνα θα έχουμε τις επόμενες μέρες.
Παρά τις αντίξοες αυτές συνθήκες, η Ένωση Ποvτίων Σουρμένωv θα συνεχiσει απτόητη να προάγει τον πολιτισμό και να διασώζει την ποντιακή ιστορία. Άλλωστε, έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι της περιοχής και του συλλόγου μας, εδώ και εκατό χρόνια ξεπερνούν τις όποιες αντιξοότητες και συνεχίζουν το πολιτιστικό και κοινωνικό τους έργο. Να είστε βέβαιοι ότι το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Στυλ. Σαραφίδης
Ο Γεν. Γραμματέας
Χρήστος Π. Γιαντομίδης”

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού Αργυρούπολης – Χρήστος Κορτζίδης:

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ

Επικοινωνήσαμε χτες με τον σύλλογο για να ενημερωθούμε σχετικά με τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν το βράδυ της Ανάστασης, όπου την ώρα που έπεσαν εκατοντάδες βεγγαλικά κλπ, πήρε φωτιά το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο – έδρα του συλλόγου.Δυστυχώς προκλήθηκαν ζημιές που δεν είναι μόνο ή κυρίως αυτές στους τοίχους ή στον εξοπλισμό των γραφείων, αλλά και στην καταστροφή αρχειακού υλικού, βιβλίων και στολών. Οι ζημιές δεν μπορούν να αποτιμηθούν με ακρίβεια προς ώρας, αλλά μάλλον είναι σημαντικές. Αναμένεται το πόρισμα της πυροσβεστικής, που ελπίζουμε να φωτίσει όσο αυτό είναι δυνατό, το τι και πως συνέβη. Κρατάμε το αισιόδοξο μήνυμα που υπάρχει στο τέλος της ανακοίνωσης του συλλόγου και είναι αυτονόητο ότι και εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατό από μεριάς μας, για να ξεπεραστεί και αυτή η δυσκολία από την Ένωση Ποντίων Σουρμένων που με τη δράση της τιμά την πόλη μας. Όσο για αυτούς που σκέφτηκαν ότι βρήκαν μια ακόμη ευκαιρία για να κατηγορήσουν την αντιπολίτευση στο Δήμο μας, ότι δήθεν υποθάλπτει με τη στάση της φαινόμενα και πρακτικές που σχετίζονται με την καταστροφή δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας, τι να πούμε; Τόσο δηλητήριο πια;

Η ανακοίνωση της παράταξης Ξανά η Πόλη Μπροστά:

Πένθιμο το βράδυ της Ανάστασης για την Ένωση Ποντίων Σουρμένων.

Εχθές το βράδυ την ώρα της Ανάστασης, μία μικρή και θλιβερή μειοψηφία ατόμων,που δεν έχουν σχέση με τον δήμο μας αλλά τον χρησιμοποιούν ως έδρα για τις ακραίες δράσεις τους,έριξαν βόμβες μολότοφ στην πλατεία Σουρμένων, δήθεν για το έθιμο, βάζοντας ως στόχο το ιστορικό κτίριο της έδρας της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων,που βρίσκεται στον χώρο.Δυστυχώς οι ζημιές που προκλήθηκαν από την φωτιά είναι μεγάλες.Καταστράφηκαν ιστορικά αρχεία και βιβλία, κάηκαν και μαύρισαν κειμήλια που είχαν φέρει μαζί τους οι πρόσφυγες,οι πρώτοι κάτοικοι των Σουρμένων.Ειλικρινά αυτοί οι ανεγκέφαλοι που προξένησαν τις ζημιές αυτές δεν σεβάστηκαν την ιστορία,τον πολιτισμό και την παράδοση της πόλης μας.Θα μας βρουν απέναντι τους όλους μαζί,μία γροθιά.Ζητάμε από την πολιτεία,την άμεση παρέμβαση της ώστε να μπει ένα τέλος στην συνεχή παραβατικότητα των “γνωστών αγνώστων” και στην τρομοκρατία που υφίσταται ο δήμος μας.Υποσχόμαστε στην Ένωση Ποντίων Σουρμένων ότι θα είμαστε δίπλα τους για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.

Αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Προς Πρόεδρο Δ.Σ. κον Τσαρπαλή Ιωάννη Κοιν.Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης Κον Κωνσταντάτο ΙωάννηΚύριοι

Η Ένωση Ποντίων Σουρμένων, όπως είναι γνωστό,το βράδυ της Ανάστασης δέχτηκε άνανδρη επίθεση με μολότοφ, από περιθωριακά στοιχεία που δρουν στον δήμο μας με αποτέλεσμα τον εμπρησμό της ιστορικής της έδρας στην πλατεία Σουρμένων.Από την πυρκαγιά που ξέσπασε καταστράφηκαν αρχεία και έγγραφα ιστορικής μνήμης που είχαν φέρει μαζί τους οι πρώτοι πρόσφυγες που κατοίκησαν στον δήμο μας και έπαθε εκτεταμένες ζημιές το κτίριο.Ζητάμε άμεσα από εσάς την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας ώστε:α) να καταδικάσει τις ενέργειες αυτές και για να αποφασίσει τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να βοηθήσουμε για να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στην δικαιοσύνη.β) Ζητάμε την άμεση έγκριση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ώστε να βοηθήσουμε τον σύλλογο να προχωρήσει στην πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.Για την παράταξηΟ ΕπικεφαλήςΚώστας Στέφας

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.