Λιγοστές πια οι ελπίδες για την 44χρονη που εμφάνισε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca
Λιγοστές πια είναι οι ελπίδες για την 44χρονη μητέρα τριών παιδιών στο Ηράκλειο που υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία μετά τη θρόμβωση που εμφάνισε, με αποτέλεσμα να χειρουργηθεί εσπευσμένα την Παρασκευή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και νοσηλεύεται.

Η γυναίκα υπεβλήθη στην επέμβαση αφού κρίθηκε αναγκαίο και οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια. Η κατάσταση της ωστόσο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είναι δυστυχώς βαριά, με τις επόμενες ώρες να είναι πολύ δύσκολες.«Δεν έχει ακόμα αποδειχτεί ότι η 44χρονη είναι εγκεφαλικά νεκρή. Η κατάσταση της παρ’ όλα αυτά είναι τραγική, είναι εξαιρετικά σοβαρή, αυτή είναι η πραγματικότητα. Είμαστε σε σειρά διενέργειας τεστ όπως τα ορίζουν τα πρωτόκολλα για να μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια για την κατάστασή της εγκεφαλικής της λειτουργίας και αν αυτή έχει παύσει», είπε στο Cretalive, o Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Η άτυχη γυναίκα μετά το χειρουργείο παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ με την οικογένεια της να ελπίζει πλέον σε ένα θαύμα!

Υπενθυμίζεται ότι εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca ωστόσο λίγες μέρες αργότερα άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία. 7 μέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου άρχισε να εκδηλώνει τα πρώτα συμπτώματα, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και έγινε εισαγωγή της στην Αιματολογική του νοσηλευτικού ιδρύματος με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας της. Στη συνέχεια ωστόσο η κατάσταση της επιδεινώθηκε ραγδαία και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύεται.

Συντετριμμένος είναι ο σύζυγος της 44χρονης

Σύμφωνα με τον ίδιο κάθε ελπίδα χάθηκε για τη σύζυγό του Γλυκερία Μανουσάκη καθώς το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη το βράδυ της Παρασκευής ήταν όπως περιγράφει μια απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί η γυναίκα του. «Oι γιατροί με κάλεσαν και μου είπαν ότι υπάρχει εγκεφαλική αιμορραγία και το χειρουργείο θα ήταν μια τελευταία προσπάθεια, θα μπορούσε ο,τιδήποτε να συμβεί και να πεθάνει στη διάρκεια της επέμβασης. Τα νέα δεν είναι καλά…» λέει

Ο σύζυγος της 44χρονης Γλυκερίας δεν μπορεί να πιστέψει πως από τη μια στιγμή στην άλλη μια γυναίκα που όπως λέει έχαιρε άκρας υγείας και δεν είχε κανένα πρόβλημα, μεταφέρθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη στο Βενιζέλιο, στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ, στην εντατική και από εκεί στο χειρουργείο να «παλεύει» για τη ζωή της, με τις ελπίδες όμως κάθε λεπτό να λιγοστεύουν. Μάλιστα η 44χρονη και ο σύζυγος της έχουν 3 παιδιά που περιμένουν όπως και ολόκληρη η οικογένειά της απαντήσεις.

«Η γυναίκα μου είναι ένας άγγελος. Φοβόταν να κάνει το εμβόλιο και πήγαμε να το κάνουμε μαζί. Οι γιατροί έκαναν τα πάντα για να την βοηθήσουν ωστόσο ευθύνεται το σύνδρομο vitt ,η θρόμβωση και η αιμορραγία».

Η άσχημη τροπή που έχει πάρει η πορεία της υγείας της 44χρονης έχει συγκλονίσει φίλους και συγγενείς καθώς κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τη ραγδαία επιδείνωση ενώ συνεχίζεται η διερεύνηση του περιστατικού καθώς τα συμπτώματα εκδηλώθηκαν μετά τον εμβολιασμό της.


Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.