Καλλιθέα: “Μάχη” τροχαίας με ιερέα που στάθμευσε πάνω σε ράμπα για ΑμεΑ




Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγες μέρες στην Καλλιθέα. Μιας περιοχής που όσοι την γνωρίζουν, ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να βρει κάποιος μια ελεύθερη θέση στάθμευσης καθώς είναι από τις πιο πυκνοκατοικημένες γειτονιές του λεκανοπεδίου Αττικής.

Ενας ιερέας όμως φαίνεται ότι αδιαφόρησε για το πρόβλημα και προχώρησε σε μια πράξη που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους ενοίκους των διαμερισμάτων. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στάθμευσε το αυτοκίνητο του μπροστά σε μια ράμπα ΑΜΕΑ με αποτέλεσμα να μην εύκολη η πρόσβαση.

Κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν την Τροχαία Καλλιθέας και ένας μοτοσικλετιστής πήγε στην οδό Χαροκόπου. Η παράβαση ήταν φανερή, ο αστυνομικός «έκοψε» την κλήση και στη συνέχεια αφαίρεσε και τις πινακίδες κυκλοφορίας. Εκείνη την στιγμή εμφανίστηκε ο ιερέας και προσπάθησε να πείσει τον αστυνομικό να μην βεβαιώσει την παράβαση επικαλούμενος… την ιδιότητα του! Ο αστυνομικός έκλεισε τα αυτιά του και έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει βάσει του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Την ίδια στιγμή, ένοικοι που είχαν βγει στα μπαλκόνια των διαμερισμάτων τον προέτρεπαν να μην την «χαρίσει» στον ιερέα χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι είχε ήδη «κοπεί» η κλήση. Ο αστυνομικός είπε στον ιερέα ότι «αν ήθελε να υποβάλει ένσταση θα έπρεπε να απευθυνθεί στον διοικητή της Τροχαίας Καλλιθέας».



Κανείς δεν ξέρει αν τελικά ο ιερέας πήγε στο κτήριο της οδού Λασκαρίδου για να υποβάλει ένσταση αλλά το σίγουρο είναι ότι τα σχόλια των χρηστών του διαδικτύου ήταν επαινετικά για τον επαγγελματισμό του αστυνομικού ο οποίος δεν «έκλεισε το μάτι» στον εκπρόσωπο της εκκλησίας εφαρμόζοντας πλήρως το ρητό «και αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πας».

Δείτε τις αντιδράσεις των πολίτων στην σχετική ανάρτηση:

Πηγή: astinomiko.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.