Έναρξη εργασιών ανάπλασης πλατείας Ανδρέα Παπαδημητρίου στο Μοσχάτο




Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Ανδρέα Παπαδημητρίου (Ο.Τ. 16), που βρίσκεται στις οδούς Αθ. Διάκου και Τήνου στο Μοσχάτο.

Το έργο αποτέλεσε δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και το κόστος της δαπάνης ανέρχεται στα 693.000€, με συγχρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και τη Σ.Α.Τ.Α.

Οι εργασίες ανάπλασης αφορούν:

Κατασκευή παιδικής χαράς με δάπεδο και σύγχρονο εξοπλισμό που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας.
Δημιουργία κοινόχρηστου χώρου αναψυχής. Στον χώρο αυτό τοποθετούνται στέγαστρα (πέργκολες) για να υπάρξει σκιασμός πέραν του φυσικού που προσφέρει η ψηλή φύτευση. Περιλαμβάνεται ακόμη τμήμα με πλακόστρωση από κυβόλιθους γρανίτη, έτσι ώστε να δημιουργηθεί χώρος, όπου θα μπορούν να λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις για την ψυχαγωγία του κοινού.
Δημιουργία χώρου περιπάτου σκύλων.
Κατασκευή διαδρόμων κίνησης, περιμετρικά και εσωτερικά, διαστρωμένων με κυβόλιθους αλλά και με σταθεροποιημένο χωμάτινο δάπεδο.
Τοποθέτηση καθιστικών (παγκάκια), φωτιστικών, οργάνων γυμναστικής και λοιπού κατάλληλου εξοπλισμού.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους, τον Γενικό Γραμματέα και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, μετέβη στο σημείο των εργασιών και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξή τους.



Στη συνέχεια δήλωσε τα εξής: «Μια ακόμα δέσμευσή μας υλοποιείται! Συνεχίζουμε με συνέπεια το έργο μας προς όφελος των πολιτών του Μοσχάτου και του Ταύρου παρά τις μεγάλες δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας. Αυτή τη στιγμή στην πόλη μας είναι σε εξέλιξη τα παρακάτω έργα:

Ανάπλαση της πλατείας Ανδρέα Παπαδημητρίου στο Μοσχάτο
Ανάπλαση του Πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο
Εργασίες για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων αιθουσών στα π. Σφαγεία
Τοποθετούμε νέες αίθουσες για την προσχολική αγωγή
Δημοπρατήσαμε το αντιπλημμυρικό έργο στο ΒΔ Μοσχάτο
Ολοκληρώνουμε στο προσεχές διάστημα την ανακατασκευή και άλλων 10 παιδικών χαρών σε Μοσχάτο και Ταύρο, πέραν των 9 ήδη ανακατασκευασμένων παιδικών χαρών στον Ταύρο
Δημοπρατούμε άμεσα τον νέο χλοοτάπητα στο Δημοτικό γήπεδο Μοσχάτου
Επίσης, ολοκληρώσαμε την ανάπλαση της πλατείας Ταξιάρχη Παπαντώνη (Μεταμόρφωσης) στο Μοσχάτο, ενώ παραδώσαμε το νέο υπαίθριο πάρκινγκ στο οικόπεδο Πασσά στον Ταύρο. Επίσης, διαμορφώσαμε τον χώρο έξω από τον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη.

Εργαζόμαστε όλοι μαζί για μια νέα εποχή για την πόλη μας, ένα σύγχρονο Δήμο, μια ανθρώπινη πόλη».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.