Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Πάλλης, σύζυγος της Φάνης Πάλλη – Πετραλιά
Σε ηλικία 99 ετών έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Νίκος Πάλλης, σύζυγος της πρώην υπουργού Φάνης Πάλλη – Πετραλιά.

Ο Νίκος Πάλλης υπήρξε σημαντική προσωπικότητα στον εμπορικό κόσμο της Αθήνας, καθώς ήταν ο παλαιότερος έμπορος της οδού Ερμού.Υπήρξε ιδιοκτήτης του «Πάλλης 1870», του πιο γνωστού χαρτοπωλείου της Αθήνας, ενώ έφτιαξε μια μεγάλη και πρωτοπόρα εργοστασιακή μονάδα για την παραγωγή τετραδίων και σχολικών ειδών.

Το ζευγάρι υπήρξε παντρεμένο 55 χρόνια και απέκτησαν μαζί 4 παιδιά και 11 εγγόνια.

Η συγκινητική ανάρτηση της Φάνης – Πάλλη Πετραλιά για τον χαμό του συζύγου της:

Η ανάρτηση της κόρης του Ντόρας Πάλλη: Καλό ταξίδι μπαμπά μου
ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΛΗΣ 1922-2021
Απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών ο επιχειρηματίας Νίκος Πάλλης. ´Ήταν σύζυγος της τέως υπουργού Φάνης Πάλλη – Πετραλιά. Ήταν πρωτοπόρος στο εμπόριο, ο παλαιότερος έμπορος της οδού Ερμού. Εμβληματική φυσιογνωμία στο ισόγειο του καταστήματος της Ερμού 8, ήταν πάντα εκεί να εξυπηρετήσει τον κόσμο και ιδίως τους μαθητές.
Ήταν γνωστός για το αστείρευτο χιούμορ του.
Πολύ μορφωμένος ο ίδιος, πολύγλωσσος, του άρεσε ιδιαίτερα να διαβάζει , να μαθαίνει καινούργια πράγματα, να πρωτοπορεί και να τα μεταδίδει.
Ήταν πρωτοπόρος στις εισαγωγές στα είδη χαρτοπωλείου και στα σχολικά και εποχικά είδη που έφερνε από το εξωτερικό . Το «Πάλλης 1870» ήταν το πιο γνωστό χαρτοπωλείο της Αθήνας. Γενιές και γενιές παιδιών έχουν γράψει στα περίφημα τετράδια του «Πάλλη».
Έφτιαξε μια μεγάλη και πρωτοπόρα εργοστασιακή μονάδα για την παραγωγή τετραδίων και σχολικών ειδών με τα τελειότερα μηχανήματα που είχαν εισαχθεί στην Ελλάδα.
Για την συνεισφορά του στο εμπόριο βραβεύτηκε από πολλούς φορείς μεταξύ των οποίων και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ενώ διετέλεσε και Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για πολλά χρόνια.
Η μεγάλη του αγάπη ήταν η θάλασσα. Ήταν χειμερινός κολυμβητής, με λατρεία στις ερημικές ακρογιαλιές της Ελλάδας.
Ήταν παντρεμένος 55 χρόνια με την τέως υπουργό Φάνη Πάλλη Πετραλιά και είχαν αποκτήσει 4 παιδιά και 11 εγγόνια.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.