Δήμος Νέας Σμύρνης: Ξεκίνησε η λειτουργία Κοινωνικού Οδοντιατρείου




Ο Δήμος Νέας Σμύρνης και η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης έχοντας ως στόχο τη στήριξη κοινωνικών ομάδων και συμπολιτών μας, ξεκίνησαν τη λειτουργία Κοινωνικού Οδοντιατρείου στο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων επί της οδού Αρτάκης 76-78. Η ένταξη στη νέα αυτή δομή γίνεται με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, ύστερα από αίτημα του ενδιαφερόμενου στην Κοινωνική Υπηρεσία (Ελ. Βενιζέλου 18, 213 2025 882). Το Οδοντιατρείο λειτουργεί σε καθημερινή βάση κατόπιν ραντεβού.

Η νέα αυτή δομή αποσκοπεί να καλύψει δωρεάν μία πολύ σημαντική ανάγκη, αυτή της οδοντιατρικής περίθαλψης καθώς και να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους συμπολίτες μας. Στόχος είναι η προαγωγή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που ενισχύεται από το ΚΕΠ Υγείας (Αρτάκης 76-78) και η αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών δομών με γνώμονα πάντα την αρτιότερη κάλυψη των αναγκών των συμπολιτών μας.Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κ. Γιατζίδης Παναγιώτης δήλωσε σχετικά: «Η νέα κοινωνική δομή του Κοινωνικού Οδοντιατρείου αποσκοπεί να καλύψει το κενό που υπάρχει για δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη σε οικονομικά αδύναμους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν παραμελήσει την στοματική τους υγιεινή.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης στο πλαίσιο της πρόληψης και του προσυμπτωματικού ελέγχου της υγείας των πολιτών συνδέει άμεσα την καλή στοματική υγιεινή με την καλή υγεία του υπόλοιπου οργανισμού του ανθρώπου. Η πολυετής κρίση περιόρισε σημαντικά την πρόσβαση των συμπολιτών μας στον οδοντίατρο. Θεωρούμε ότι είναι καθήκον μας να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας οδοντιατρικές υπηρεσίες από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Στόχος του προληπτικού προγράμματος στοματικής υγιεινής είναι η διατήρηση της υγείας των δοντιών, η έγκαιρη διάγνωση νόσων του στόματος και ο σωστός σχεδιασμός αντιμετώπισης τους».



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.