Δήμος Αλίμου: Οι διαδικασίες για την έκδοση κάρτας δημότη (δωρεάν είσοδος στην Ακτή του Ήλιου)




Καθώς ξεκίνησε να λειτουργεί η οργανωμένη πλαζ “Ακτή του Ήλιου” στην παραλία Αλίμου, υπενθυμίζεται ότι η είσοδος για όλους τους Δημότες Αλίμου είναι ΔΩΡΕΑΝ, εφόσον έχουν την “Κάρτα Δημότη” που εκδόθηκε πέρυσι (2020) και ισχύει ως το 2024. Όποιος δεν έχει εκδώσει ποτέ στο παρελθόν Κάρτα Δημότη (ή είχε εκδώσει Κάρτα της περιόδου 2015-2019, η οποία πλέον έχει λήξει), μπορεί να ζητάει τη νέα Κάρτα από τη ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΜΑΪΟΥ 2021, με την ακόλουθη διαδικασία:

• ΚΑΤΟΧΟΙ «ΚΑΡΤΑΣ ΔΗΜΟΤΗ» 2020-2024: η Κάρτα που είχατε εκδώσει πέρυσι, εξακολουθεί να ισχύει κανονικά και εφέτος. Συνεπώς δεν χρειάζεται καμία άλλη διαδικασία, μέχρι το 2024.

• ΚΑΤΟΧΟΙ ΠΑΛΙΑΣ «ΚΑΡΤΑΣ ΔΗΜΟΤΗ» 2015-2019:

– Η νέα σας Κάρτα (2020-2024) έχει ήδη εκδοθεί από τον Δήμο αυτομάτως και το μόνο που χρειάζεται είναι να την παραλάβετε, συμπληρώνοντας Υπεύθυνη Δήλωση παραλαβής και παραδίδοντας ταυτόχρονα την παλιά σας Κάρτα (2015-2019).



– Η παραλαβή της νέας Κάρτας γίνεται από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Cine Alimos, από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή) και ώρες 9 π.μ. έως 5 μ.μ.

• ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΡΤΑ ΔΗΜΟΤΗ και ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΝ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ: Οι Δημότες Αλίμου που δεν έχουν βγάλει ποτέ μέχρι σήμερα Κάρτα Δημότη χρειάζεται να υποβάλλουν Αίτηση για την έκδοση Κάρτας Δημότη, καταθέτοντας μαζί και: α) απλή φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας, β) δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες τύπου ταυτότητας/διαβατηρίου.

Η κατάθεση της Αίτησης και των δικαιολογητικών γίνεται: – είτε με email στη διεύθυνση: [email protected] – είτε με προσέλευση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Cine Alimos (παραλία Αλίμου), από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9 π.μ. έως 5 μ.μ.

• ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ: – Τα παιδιά 0-5 ετών δεν χρειάζονται Κάρτα για δωρεάν είσοδο. Για τα παιδιά 5 ετών και άνω, καταθέτει την αίτηση ο γονέας.

– Το έντυπο της αίτησης υπάρχει και στην ιστοσελίδα του Δήμου: www.alimos.gr – Οι νέες Κάρτες είναι ψηφιακής τεχνολογίας (RFID) και θα τις “επαναφορτίζουμε” κάθε 4 έτη, χωρίς να τις αλλάζουμε.

– Ως μέτρο πρόληψης κατά του κορωνοϊού και φέτος οι αιτήσεις θα κατατίθενται στον ανοικτό χώρο του θερινού Κινηματογράφου Cine Alimos στην παραλία Αλίμου. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την ιστοσελίδα του Δήμου Αλίμου (www.alimos.gr) ή καλέστε στα τηλέφωνα 210 9850311 και 210 9850313.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.