Άλιμος: Ένας καρχαρίας που τον λένε Σάββα και τρώει πλαστικά (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Κάνοντας μια βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο του Αλίμου, δίπλα από τον θερινό κινηματογράφο, θα συναντήσετε τον Σάββα, τον καρχαρία που “τρώει” πλαστικά. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή κατασκευή, με στόχο την οικολογική ευαισθητοποίηση του κόσμου και ειδικά των παιδιών.

Το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε δράση στην παραλία, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Medochemie, σε συνεργασία με την All For Blue organization για την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης. Ένα αντίστοιχο «αδελφάκι» του Σάββα, έχει τοποθετηθεί στη Λάρνακα της Κύπρου. Υποστηρικτές: Δήμος Αλίμου Ομάδα δράσης: Lifeguard HellasOne Breath Freediving

Όπως είπε χαρακτηριστικά η ιδρύτρια της All for Blue, Κατερίνα Τοπούζογλου, τα σκουπίδια που μάζεψαν από το βυθό δεν ήταν πολλά (52 κιλά) αλλά αυτό οφείλεται στη συστηματική δουλειά που κάνει ο δήμος Αλίμου και οι άνθρωποι που εργάζονται στην καθαριότητα, οι οποίοι καθαρίζουν τα βράχια και δεν προλαβαίνουν να καταλήξουν στη θάλασσα.

Τα παιδιά, με τις οδηγίες του Στέλιου Κρητικού, ξεχώρισαν από τα σκουπίδια τα πλαστικά και τα έριξαν στην κοιλιά του Σάββα.



“Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας για την συνδιοργάνωση αυτής της δράσης που έχει σκοπό να καθαρίσει τη θάλασσα που είναι ένα πολύτιμο αγαθό το οποίο δεν το έχουν εκτιμήσει πολλοί έτσι όπως αξίζει” είπε ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης

“Ευχαριστούμε και για το μήνυμα που εκπέμπετε και για αυτή την πρωτοποριακή και καινοτόμα κατασκευή το ανακυκλώψαρο. Ο στόχος του είναι να μαζέψει πολλά πλαστικά και να μην καταλήξουν στο περιβάλλον. Να τα ανακυκλώσουμε να τα ξανακάνουμε πλαστικό και να τα χρησιμοποιήσουμε ξανά και να μην τα ψαρέψουν κάποιοι άλλοι από τον πυθμένα όπως κάνατε εσείς. Νομίζω ότι θα τραβήξει την προσοχή των μικρών παιδιών και είναι μια ευκαιρία να τους εξηγούμε τι είναι αυτή η κατασκευή, τι είναι η ανακύκλωση και σαν παιχνίδι να ρίχνουν μέσα τα πλαστικά”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.