7ο δημοτικό Νέας Σμύρνης: Ψηφιακό σχολικό πρωτάθλημα ανακύκλωσης




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητοί γονείς, Το σχολείο μας από αυτή την εβδομάδα ξεκινάει το πρώτο ψηφιακό σχολικό πρωτάθλημα ανακύκλωσης !!Για πρώτη φορά, σε δημοτικό σχολείο της πόλης μας τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης με ζυγαριές, όπου κάθε τάξη θα μπορεί να ανακυκλώνει με το δικό της κωδικό και υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του κάθε τμήματος.Οι κάδοι έχουν τοποθετηθεί στους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου (3 στο ισόγειο, 3 στον α’ όροφο και 2 στον β’ όροφο) και στο γραφείο του διευθυντή υπάρχει μόνιτορ όπου και εμφανίζονται οι “επιδόσεις” των τμημάτων!!Το πρόγραμμα αυτό γίνεται στο σχολείο μας σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γιώργο Κρικρή και την Reciget ΚοινΣεπ με υπεύθυνους του προγράμματος τον κ. Γιώργο Στέγγο και την κ. Μαριλένα Μακρυνικόλα.

Πιστεύουμε ότι οι μαθητές αποτελούν τους πλέον ανοιχτούς δέκτες νοοτροπίας και συμπεριφοράς. Προσπαθούμε με βιωματικούς τρόπους και σύγχρονα μέσα να εκπαιδεύσουμε τους μαθητές στις αρχές της ανακύκλωσης και τις αξίες της κυκλικής οικονομίας.Σημασία έχει να μάθουν τα παιδιά μας ότι η ανακύκλωση είναι στάση ζωής και μπορούν να ελπίζουν για ένα καλύτερο περιβάλλον..

Αυτό που τους αξίζει!!Η δασκάλα κάθε τμήματος θα ορίσει την μέρα που θα ανακυκλώνει κάθε τμήμα ανακυκλώσιμο υλικό, το οποίο θα είναι αυστηρά από αυτά που χρησιμοποιούν στο σχολείο. Το πρόγραμμα αυτό θα διαρκέσει από 24.05 έως 18.06.Ας στηρίξουμε όλοι αυτή τη δράση…Ας αρχίσουμε όλοι να ανακυκλώνουμε..Ας αρχίσουμε να φροντίζουμε την Γη που θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας. Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Γονέων7ο δημοτικό σχολείο Νέας Σμύρνης



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.