“Tρύπες Καραμανλή” – Το Σάββατο του Λαζάρου 24 Απριλίου, τελειώνει η ταλαιπωρία των οδηγών




Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από τις 5 Απριλίου οι εργασίες για την «Άρση επικινδυνότητας καταπτώσεων πρανών στον οδικό άξονα Βάρκιζας – Σουνίου πλησίον των σηράγγων (Τρύπες Καραμανλή) στη Βάρκιζα».

Σύμφωνα και με τις σχετικές εντολές του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, η υλοποίηση του έργου εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Μάλιστα εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 23 Απριλίου προκειμένου το Σάββατο του Λαζάρου 24 Απριλίου να έχουν παραδοθεί προς χρήση και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας.

Με αφορμή τις σχετικές παρεμβάσεις ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι στόχος της Περιφέρειας Αττικής είναι η άμεση αποκατάσταση των ζημιών και ο περιορισμός της ταλαιπωρίας των οδηγών στο ελάχιστο χρονικό διάστημα.
«Για μας η ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών αποτελεί βασική προτεραιότητα. Μετά από τις σχετικές παρεμβάσεις μας τα αρμόδια συνεργεία έχουν προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση υλοποίηση των έργων και τον περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών στο ελάχιστο. Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών για την περίοδο αυτή και απευθύνουμε έκκληση προς τους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων καθώς και τη σχετική σήμανση για τις παρακαμπτήριες οδούς για την διευκόλυνσή τους».


Η πορεία υλοποίησης των εργασιών
Για την πορεία υλοποίηση των εργασιών ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης από τον αρμόδιο Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για θέματα της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών Θ. Κατσιγιάννη και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής Π. Καρυώτη.



Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από την έναρξη των εργασιών συνεχίζονται οι συμβατικά προβλεπόμενες εργασίες, οι οποίες εξελίσσονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την μέγιστη δυνατή συμπίεση των χρόνων, έχοντας ως γνώμονα τόσο την ασφάλεια των χρηστών αλλά και του εργατοτεχνικού προσωπικού του έργου, όσο και την δημιουργία της ελάχιστης όχλησης στους διερχόμενους οδηγούς αλλά και περιοίκους.

Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της ελαχιστοποίησης της όχλησης των χρηστών και περιοίκων αλλά και την ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, έχει προβλεφθεί και στους δύο εκατέρωθεν των σηράγγων κόμβων, η εικοσιτετράωρη παρουσία ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, ώστε να αποτρέπονται πιθανές κυκλοφοριακές δυσλειτουργίες και να εξασφαλίζεται η ομαλή και ασφαλής κυκλοφορία σε αυτούς.

Σήμερα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες διάτρησης των βράχων των πρανών, με την παρουσία επί τόπου του έργου, καθημερινά τριών συνεργείων με αντίστοιχα διατρητικά μηχανήματα και η τοποθέτηση των απαραίτητων αγκυρίων. Παράλληλα, εξελίσσονται οι εργασίες απομάκρυνσης των ασταθών βραχωδών σχηματισμών από ειδικευμένο συνεργείο. Σε κάθε τμήμα των πρανών, όπου ολοκληρώνονται οι προαναφερθείσες εργασίες, ακολουθεί η τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος από επιπλέον συνεργείο που είναι επιτόπου του έργου καθημερινά, όπως συμβατικά προβλέπεται.
Η παράλληλη αυτή εξέλιξη των εργασιών, αποσκοπεί στην ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών έως την 23/4/2021, όπως ήταν και ο αρχικός χρονικός προγραμματισμός, ώστε να αποδοθούν και τα δύο ρεύματα του δρόμου στην κυκλοφορία.
Τονίζεται ότι, έχει προβλεφθεί, έως την οριστική ολοκλήρωση των παραπάνω συμβατικά προβλεπομένων εργασιών, την 23/4/2021, η παράλληλη επέμβαση στα υπάρχοντα στηθαία ασφαλείας και σε υπάρχοντα φωτιστικά σώματα στην περιοχή εξέλιξης των προαναφερθέντων εργασιών και η αποκατάσταση αυτών, ώστε η διέλευση των οχημάτων και χρηστών του δρόμου να καταστεί λειτουργική και ασφαλής.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.