«Ποιος πήρε τα πασχαλινά αυγά» – Διαδικτυακό Πασχαλινό παιχνίδι του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης




Διαδικτυακή παιδική εκδήλωση για το Πάσχα, που θα συνδυάζει το παιχνίδι και την επιμόρφωση διοργανώνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τον Οργανισμό Αθλητισμό, Πολιτισμό και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ), ένα διαδικτυακό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, με τίτλο: «Ποιος πήρε τα πασχαλινά αβγά». Το παιχνίδι θα ξεκινήσει από τις 24 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Μαΐου και θα είναι ένα ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο, μια γνωριμία με πασχαλινά έθιμα, σημαντικά μνημεία και πολιτισμούς, μέσα από γρίφους, κρυπτογραφημένα μηνύματα και μυστικές αποστολές, για παιδιά από 3 έως 12 ετών. Το παιχνίδι θα αποτελείται από 6 κύκλους των 5 επεισοδίων, κάθε κύκλος θα είναι και ένα ταξίδι σε μια ήπειρο. Το παιχνίδι θα είναι ανοικτό μόνο για τους κατοίκους του Δήμου μέσω της σελίδας του Δήμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook.com/dimosvvv) και θα δοθούν στο τέλος δώρα στους νικητές από 3 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες.

Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη τις γιορτινές ημέρες και θέλοντας να προσφέρουμε χαμόγελα σε όλα τα παιδιά, θα επισκεφθούμε ιδρύματα της πόλης μας για μια ζωντανή γνωριμία των ηρώων του παιχνιδιού με τα παιδιά! (ΠΙΚΠΑ –  Ορφανοτροφείο). Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα υγιεινής.

Λίγα λόγια για το παιχνίδι.

Η ιστορία πίσω από την ιδέα:



Η ιστορία ξεκινάει από την Κουνελοχώρα και η ιδέα βασίζεται σε έναν πασχαλινό γερμανικό μύθο. Η Γερμανία κυρίως σε ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο θεωρείται η μητέρα των πασχαλινών εθίμων και μύθων και πολλά μέρη έχουν δανειστεί ή προσαρμόσει τα έθιμα της στην κουλτούρα τους. Ο μύθος αναφέρει ότι κάθε Πάσχα τα παιδιά περίμεναν τα κουνελάκια να τους φέρουν τα πασχαλινά τους αυγά. Το παιχνίδι να είναι πολυδιάστατο. Να ψυχαγωγεί αλλά να μην είναι μόνο αυτό. Επιθυμούμε να μην είναι απλώς μια σειρά διασκεδαστικών επεισοδίων. Θέλουμε μέσα από κάθε επεισόδιο τα παιδιά να κάνουν ένα ταξίδι σε χώρες, σε κουλτούρες και στην γνώση. Να γνωρίσουν τι σημαίνει Πάσχα για τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Να γνωρίσουν τα έθιμα τους και να δουν την σχέση που έχουν τα έθιμα μεταξύ τους. Ακόμα και όταν μεσολαβούν χιλιάδες χιλιόμετρα.

Ήρωες επεισοδίων:

Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας είναι γαντόκουκλες. Ο κύριος χαρακτήρας είναι ο Νέλος. Ένα κουνελάκι ντετέκτιβ που θα αναλάβει να βρει ποιος πήρε τα πασχαλινά αυγά από την αποθήκη λίγο πριν τα κουνελάκια τα μοιράσουν στα παιδιά. Ο Νέλος θα έχει την πολύτιμη βοήθεια της Λούσυ. Της βοηθού του που με την βοήθεια της τεχνολογίας του δίνει γνώσεις και καθοδήγηση. Ήρωες όπως ο γαιδαράκος και ο Βατραχάκος εμφανίζονται στις ιστορίες για να προσθέσουν χιούμορ και να έχουν τον δικό τους ρόλο στην εξέλιξη των επεισοδίων.

Δομή κύκλων:

Κάθε κύκλος αποτελείται από 5 επεισόδια και αναφέρεται στα πασχαλινά έθιμα των λαών μιας συγκεκριμένης ηπείρου. Οι διαθέσιμοι κύκλοι είναι 6, ένας για κάθε ήπειρο. Οι κύκλοι είναι οι εξής. Ευρώπη – Ασία – Αφρική – Ωκεανία και 2 για την Αμερικανική ήπειρο.

Κάθε ιστορία είναι βασισμένη σε μελέτη που έχει προηγηθεί για τα πολιτιστικά

χαρακτηριστικά κάθε περιοχής στο κομμάτι που μας αφορά. Δηλαδή το Πάσχα.

Δομή επεισοδίων:

Κάθε κύκλος χωρίζεται σε 5 επεισόδια. Ας πάρουμε για παράδειγμα την Ευρώπη. Κάθε επεισόδιο αναφέρεται σε ένα τμήμα της Ευρώπης. Οπότε έχουμε ένα για τον Βορρά, ένα για τον Νότο, ένα για την Κεντρική Ευρώπη και τα λοιπά. Σε κάθε επεισόδιο ο Νέλος βρίσκεται σε διαφορετική ή διαφορετικές χώρες καθώς ακολουθεί τα στοιχεία που ανακαλύπτει.

Γρίφοι και παιχνίδια:

Οι γρίφοι και τα παιχνίδια είναι βασισμένα, όσο το δυνατόν περισσότερο σε

ιστορίες, φαγητά, υλικά και τοπικούς μύθους κάθε περιοχής.

Αινίγματα, γρίφοι, κρυμμένα στοιχεία και πολλά άλλα αποτελούν μέρος της διαδικασίας του παιχνιδιού.

Συμμετοχή παιδιών:

Το παιχνίδι το αντιμετωπίζουμε ως μια περιπέτεια για παιδιά με χιούμορ, δράση και εναλλαγές εικόνων. Τα παιδιά με την βοήθεια του Νέλου έρχονται αντιμέτωπα με τους γρίφους και τα αινίγματα που θα χρειαστεί να λύσουν μετά το τέλος κάθε επεισοδίου. Η επικοινωνία μαζί μας γίνεται μέσω mail και έχουν την βοήθεια μας, αν προκύψει δυσκολία ή απόρία, μετά το τέλος κάθε επεισοδίου. Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στην παρακολούθηση των επεισοδίων. Δηλαδή κάθε παιδί και γονιός επιλέγουν ελεύθερα τι ώρα θα παρακολουθήσουν.

Ασφάλεια στην επικοινωνία:

Διασφαλίζουμε βάσει συνθηκών και κανόνων του διαδικτύου την ασφάλεια στην επικοινωνία μαζί μας.

Εγγραφή των παιδιών στο παιχνίδι και επικοινωνία :

Η εγγραφή γίνεται από τους γονείς και η επικοινωνία μαζί τους είναι επιθυμητή. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι το κομμάτι της επικοινωνίας το χειρίζονται σχεδόν ολοκληρωτικά οι γονείς, κάτι το οποίο επιθυμούμε και εμείς. Όμως σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη ή υποπέσει στην αντίληψη μας κάτι εκτός της ροής του παιχνιδιού και σε σχέση με κάποιο παιδί, θα υπάρξει άμεση και αποκλειστική επικοινωνία με τους γονείς.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.