Π.Φάληρο: Τι λέει ο Φωστηρόπουλος για τους ψεκασμούς στην Πικροδάφνη




Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, παρακολούθησε από κοντά τις διαδικασίες ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών, στο ρέμα της Πικροδάφνης. Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτηση, τους ψεκασμούς κάνει ο δήμος, παράλληλα με αυτούς που πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής:

“Ξεκινήσαμε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, τις εφαρμογές για την καταπολέμηση των προνυμφών κουνουπιών στο ρέμα της Πικροδάφνης.
Στους ψεκασμούς, που πραγματοποιούνται παράλληλα με τους εβδομαδιαίους της Περιφέρειας Αττικής, χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα από όλους τους αρμόδιους δημόσιους φορείς βιολογικά σκευάσματα.
Η δράση θα συνεχιστεί σε όλους τους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους, η επιτυχία της όμως εξαρτάται από την συμβολή του καθενός από εμάς.
Μπορούμε να βοηθήσουμε με τις παρακάτω απλές κινήσεις:
➡️ Απομακρύνουμε τα στάσιμα νερά σε κάθε σημείο του χώρου μας, όπως σε άδεια δοχεία, βαρέλια κτλ.
➡️ Φροντίζουμε να κρατάμε καθαρές τις υδρορροές, αλλά και κάθε κανάλι νερού ώστε αυτό να απορρέει.
➡️ Προσέχουμε για διαρροές σε σωληνώσεις ή εξωτερικές βρύσες.
➡️ Μικρές ή μεγάλες λακκούβες στο χλοοτάπητα ή σε άλλα σημεία του κήπου που μπορούν να συγκρατήσουν νερό θα πρέπει να παραγεμιστούν με χώμα ή να φροντίσουμε ώστε να αποστραγγίζουν καλά.
➡️ Δεν ποτίζουμε υπερβολικά τις γλάστρες μας.
➡️ Όπου χρειάζεται να υπάρχει νερό (όπως ποτίστρες) φροντίζουμε να το ανανεώνουμε συχνά.
➡️ Παιδικές πισίνες, κουβαδάκια ή άλλα παιχνίδια που συνήθως αφήνονται μόνιμα στην αυλή ή στον κήπο θα πρέπει να τοποθετούνται σε κατάλληλα σημεία ώστε να μην μαζεύουν το νερό της βροχής.
➡️ Κουρεύουμε τακτικά το γκαζόν και περιποιούμαστε την χαμηλή βλάστηση όπου είναι πυκνή για να μην φωλιάζουν εκεί κουνούπια”.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.