Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των νέων καφέ κάδων και στην περιοχή του Παλαιού ΑλίμουΘυμίζουμε ότι στον καφέ κάδο ρίχνουμε ΧΥΜΑ τα οργανικά απόβλητα της κουζίνας και του κήπου μας (αποφάγια, φρούτα, λαχανικά, κρέας, τυροκομικά, κλαδέματα κήπου, χώμα, στάχτη από τζάκια κ.λπ.).


Ο Δήμος μαζεύει το περιεχόμενο των κάδων αυτών με ειδικά καφέ απορριμματοφόρα και το μεταφέρει σε μονάδα επεξεργασίας, όπου μετατρέπεται σε λίπασμα (κομποστ) και δεν πηγαίνει στη χωματερή!
Οι κάτοικοι στον Παλαίο Άλιμο έχουν ήδη ενημερωθεί εκτεταμένα, ενώ και τα αυτοκόλλητα πάνω στους καφέ κάδους δίνουν αναλυτικές οδηγίες για το τί ρίχνουμε (και τί όχι) μέσα σε αυτούς.


Aνδρέας Κονδύλης: Κάνουμε τα ρέματα γραμμικά πάρκα πρασίνου και χώρους περιπάτου
“Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε και φυλλάδιο με οδηγίες, ώστε όλοι μαζί να χρησιμοποιούμε τους καφέ κάδους όσο πιο πολύ και όσο πιο σωστά μπορούμε, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντός μας και του μέλλοντος των παιδιών μας” αναφέρει ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης
“Το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται η τοποθέτηση των καφέ κάδων και στην περιοχή του Άνω Καλαμακίου.
Στόχος μας, μέσα στο 2021 όλος ο Άλιμος να διαθέτει σε πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία το “ρεύμα” των καφέ κάδων, μειώνοντας συστηματικά τις ποσότητες που στέλνουμε στη χωματερή για ταφή”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X