Οι πρώτες αποικίες των πράσινων παπαγάλων στην Αθήνα δημιουργήθηκαν στα νότια προάστια (EIKONEΣ)




Οι πράσινοι παπαγάλοι του Άλσους Νέας Σμύρνης φτιάχνουν με μαεστρία τις φωλιές τους στα ψηλά πεύκα. Χάρμα οφθαλμών να τους παρατηρείς!
Φωτογραφίες: Ελένη Γρηγοριάδου

Η ιστορία τους ξεκινά από τη δεκαετία του ’80 όταν ένα αεροπλάνο μετέφερε πράσινους παπαγάλους από την Ινδία στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ο εκτελωνισμός δεν ήταν πετυχημένος. Τα κιβώτια έσπασαν και έτσι αποφασίστηκε να τα απελευθερώσουν. Οι πρώτες αποικίες των πράσινων παπαγάλων στην Αθήνα δημιουργήθηκαν στα νότια προάστια. Από τότε αναπαράχθηκαν στο πάρκο του Παλαιού Φαλήρου, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπου βρίσκουν πυκνή βλάστηση και εξωτικά φυτά. Στην Αθήνα οι πράσινοι παπαγάλοι βρήκαν καταφύγιο στον Εθνικό κήπο, το Πεδίον του Άρεως, το πάρκο της Χωροφυλακής, στο Πάρκο Τρίτση και αλλού.

Οι φωνακλάδες πράσινοι παπαγάλοι

Οι παπαγάλοι της Αθήνας αρχικά έγιναν περιζήτητοι στα pet shop. Πολλοί τους λάτρεψαν, τους αγόρασαν και τους έδωσαν μία θέση μέσα στα σπίτια τους. Πολλοί όμως στη συνέχεια τους απελευθέρωσαν γιατί η συμβίωση δεν ήταν αρμονική. Σύμφωνα με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, «οι παπαγάλοι είναι κοινωνικά πουλιά, θέλουν παρέα, αν τα βάλεις σε ένα κλουβί αρχίσουν και φωνάζουν, συνεπώς κάποιοι ιδιώτες τα απελευθέρωναν» Πηγή: mixanitouxronou.gr



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.