Νυχτερινές περιπολίες “σεκιουριτάδων” στην Ηλιούπολη




Με αφορμή τα απανωτά κρούσματα διαρρήξεων και βανδαλισμών στην Ηλιούπολη, ο δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης δήλωσε ότι δύο περιπολικά, με άοπλο πλήρωμα δυο ανδρών, θα καλύπτουν ασταμάτητα όλη την πόλη, χωρίς κατασταλτικό καθήκον αλλά με αποστολή την πρόληψη και την αποφυγή παραβατικών-εγκληματικών συμπεριφορών ή την ειδοποίηση της Αστυνομίας για να επέμβει.

Δείτε την ανακοίνωση του δημάρχου:

Πρόσφατα μια συμπολίτισσα, η Κατερίνα, απευθύνθηκε μέσω κοινωνικού δικτύου δημόσια και προσωπικά σε μένα ως Δήμαρχο, μετά από την διάρρηξη στο σπίτι της.
Εκεί περιέγραφε πολύ παραστατικά όλα τα συναισθήματα που ένιωσε μετά το συμβάν αυτό, με χαρακτηριστικές εκφράσεις τόνισε την δυσάρεστη ψυχική καταπόνηση που υπέστη και ζήτησε την παρέμβασή μου, με μεγάλη αγωνία και ανησυχία που δικαιολογούν ακόμα και κάποιες υπερβολές.
Κάθε πολίτης μετά από την παραβίαση και τον βανδαλισμό του επαγγελματικού ή οικογενειακού χώρου του, νιώθει αγανάκτηση αλλά και φόβο για την ασφάλεια και την ζωή, την δική του και των παιδιών του.
Οφείλω να συμφωνήσω ότι έχει δίκιο, γιατί ο καθένας από εμάς το ίδιο θα ένιωθε και το ίδιο θα έλεγε, εάν κινδύνευε η περιουσία και η ζωή του.
Ως Δήμαρχος είμαι εδώ!
Είμαι με το μέρος της!
Είμαι στο πλευρό κάθε συμπολίτη, που απαιτεί να είναι και να νιώθει ασφαλής στο σπίτι του, στη δουλειά του και στον δημόσιο χώρο στην Ηλιούπολη.


Κάνω δημόσια έκκληση σε όλους να αντιμετωπίσουμε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση με κοινή στάση και την κατάλληλη στόχευση, ώστε να πάρουμε κυριολεκτικά «τη ζωή μας πίσω»!
Άμεση ήταν η πρόσκλησή μου προς τον αναπληρωτή Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ηλιούπολης, κ. Χρήστο Μιχαλόπουλο Αστυνόμο Β’ για να συζητήσουμε τα βήματα, που από κοινού μπορούμε να κάνουμε στον τομέα της ασφάλειας της πόλης. Στη σημερινή μας συνάντηση συζητήσαμε διεξοδικά την κατάσταση στην πόλη, με τα στατιστικά δεδομένα να δείχνουν γενικά την υποχώρηση των δεικτών παραβατικότητας και εγκληματικότητας στην περίοδο της πανδημίας, με εξαίρεση τις κλοπές/διαρρήξεις.
Ως Δήμος Ηλιούπολης ζητήσαμε από το Αστυνομικό Τμήμα, το Τμήμα Ασφαλείας και από την Γ.Α.Δ.Α. την αύξηση της εποχούμενης περιπολίας στην πόλη, για την πρόληψη της εγκληματικότητας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.
Ακολουθεί συνάντηση τις επόμενες ημέρες με την ηγεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής σε μία διευρυμένη σύσκεψη για το πρόβλημα αυτό.
Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει υλικοτεχνικά την Αστυνομία, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει έγκαιρα και αποτελεσματικά τις υπηρεσίες της.
Ως Δήμαρχος έχω την υποχρέωση να ζητήσω – να απαιτήσω μαζί με όλους τους συνδημότες – από κάθε αρμόδιο φορέα την κατοχύρωση της ασφάλειας των πολιτών αλλά και προσωπικά να πάρω συγκεκριμένα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου.
Στον προϋπολογισμό έχει προβλεφθεί ετήσια δαπάνη 56.000 €, για ανάθεση σε ιδιωτική υπηρεσία ασφαλείας του έργου της νυκτερινής περιπολίας-επιτήρησης, ώστε να αποφύγουμε τις ιδιαίτερα κοστοβόρες ζημιές από τους βανδαλισμούς σε δημοτικές εγκαταστάσεις, κτίρια, πάρκα και παιδικές χαρές. Σύντομα κάθε βράδυ από τις 12:00 έως τις 5:00 το πρωί δύο περιπολικά, με άοπλο πλήρωμα δυο ανδρών, θα καλύπτουν ασταμάτητα όλη την πόλη, χωρίς κατασταλτικό καθήκον αλλά με αποστολή την πρόληψη και την αποφυγή παραβατικών-εγκληματικών συμπεριφορών ή την ειδοποίηση της Αστυνομίας για να επέμβει.
Η Δημοτική Αστυνομία λόγω των καθορισμένων από τον νόμο αρμοδιοτήτων της και του ωραρίου της, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα, αλλά γενικά μπορεί με την παρουσία της να συμβάλλει αποτρεπτικά και ενισχυτικά της αίσθησης ασφάλειας. Έχω ήδη ζητήσει νομοθετική παρέμβαση για να μπορεί να ενισχυθεί αριθμητικά το περιορισμένο προσωπικό της, ώστε να μπορεί να επιτελέσει το καθήκον της.
Με την συνεργασία και την ανθρώπινη αλληλεγγύη, με το ενδιαφέρον και το νοιάξιμο του ενός προς τον άλλο, όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ανθρώπινη ασπίδα προστασίας- αποτροπής και για την έγκαιρη ειδοποίηση των αρχών.
Δυστυχώς η πολύχρονη κρίση έχει επηρεάσει δυσμενώς την κατάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Αστυνομίας, αλλά σήμερα είναι ευθύνη όλων μας να αναδείξουμε το πρόβλημα και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την λύση.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.