Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από την παράνομη χωματερή του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Νέο επεισόδιο, είχαμε την Τρίτη στην παράνομη χωματερή που έχει δημιουργήσει ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, στο ρέμα της Ευρυάλης, αδιαφορώντας όχι μόνο για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αλλά βάζοντας σε κίνδυνο, τις ζωές των ανθρώπων που εργάζονται εκεί, χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας, αλλά και τις ζωές των περιοίκων.

Κάτοικοι της περιοχής “Ευρυάλη”, στη Γλυφάδα, βλέποντας μέσα στα πόδια τους να πηγαινοέρχονται φορτηγά με τόνους κλαδιά και να τεμαχίζονται σε ένα μηχάνημα που έχει στηθεί χωρίς να υπάρχει άδεια, ειδοποίησαν την αστυνομία και τις υπηρεσίες του δήμου.

Η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ελληνικού – Αργυρούπολης, όπου οδηγήθηκαν όσοι εργάζονταν στην παράνομη χωματερή, αλλά και υπάλληλοι του δήμου Γλυφάδας, εναντίον των οποίων υποβλήθηκαν μηνύσεις επειδή έβγαζαν φωτογραφίες! Τους κατηγορούν γιατί τραβούσαν φωτογραφίες από μια πέρα για πέρα παράνομη εγκατάσταση, δίπλα σε σπίτια και σε πεζοδρόμιο που παίζουν μικρά παιδιά.

Ένα τέτοιο μηχάνημα όπως είναι ο συγκεκριμένος τεμαχιστής που δουλεύει με μεγάλα μαχαίρια, δεν επιτρέπεται να λειτουργεί χωρίς να υπάρχει άδεια και χωρίς να τηρούνται αυστηρά μέτρα ασφαλείας.



Πριν από λίγες μέρες πήγαν στο σημείο και έκαναν αυτοψία επιθεωρητές από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι οποίοι διαπίστωσαν σωρεία περιβαλλοντικών και πολεοδομικών παρανομιών.

Υπάρχει βέβαια και ένα ακόμη μεγάλος κίνδυνος, ο κίνδυνος της φωτιάς. Φανταστείτε τι θα γίνει στην περιοχή αν εκδηλωθεί πυρκαγιά στα βουνά με τα κλαδιά που έχουν δημιουργηθεί στο ρέμα της Ευρυάλης!

Πηγές του δήμου Γλυφάδας, αναφέρουν ότι η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να μην κάνει ούτε βήμα πίσω και να επιτρέψει να υπάρξει κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια υγεία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.