Έρχεται θερμό Σαββατοκύριακο με ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις




Την ημέρα που αίρεται η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων στην Ελλάδα θα είναι σαν καλοκαίρι όπως δείχνουν οι προγνώσεις για τον καιρό. Αναμένεται να “στενάξουν” οι παραλίες των νοτίων προαστίων!

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, σημαντική άνοδο αναμένεται να παρουσιάσουν οι μέγιστες θερμοκρασίες το διήμερο Παρασκευή 02/04 – Σάββατο 03/04.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το dikaologitika.gr, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων επιτρέπει την βόλτα των πολιτών σε παραλίες και βουνά εκτός του δήμου με την χρήση ΙΧ και του κωδικού 6 για σωματική άσκηση αλλά μόνο το Σαββατοκύριακο. Δηλαδή μπορεί κάποιος να μετακινηθεί προς την παραλία αύριο και μεθαύριο αλλά δεν μπορεί να μετακινηθεί την Δευτέρα που θα έχει ομολογουμένως λιγότερο κόσμο, αφού θα είναι καθημερινή.

Ένα παράδοξο μέτρο που όπως λένε οι επιστήμονες της επιτροπής, υπεραμυνόμενοι της απόφασής τους, θα βοηθήσει στο να μην δημιουργείται συγχρωτισμός. Ένα μέτρο που όντως θα βοηθήσει στο να μην υπάρχει συνωστισμός ωστόσο είναι οξύμωρο το γιατί η μετακίνηση σε άλλους δήμους επιτρέπεται τα Σαββατοκύριακα μόνο και όχι όλη την εβδομάδα.



Όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί οι μέγιστες θερμοκρασίες τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 03/04 θα είναι κατά μέσο όρο 7-9 βαθμούς υψηλότερες σε σχέση με τις μέγιστες θερμοκρασίες της Πέμπτης 01/04, ενώ στην Αττική, στη Βοιωτία και στην Εύβοια η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι της τάξης των 10-12 βαθμών Κελσίου.

Από το Σάββατο 03.04.2021 και μόνο για τα σαββατοκύριακα, θα επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια και με αποφυγή οποιουδήποτε μαζικού συγχρωτισμού.

Δείτε αναλυτικά τον καιρό για τα νότια προάστια

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.