Έμποροι Ι.Χ εξαπατούσαν το κράτος και δεν κατέβαλαν το ΦΠΑ
Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων ( Σ.Ε.Α.Α) με ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι η  ΑΑΔΕ μετά από έρευνα ανακάλυψε φοροδιαφυγή ΦΠΑ σε μεγάλο αριθμό εισαγομένων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι εντόπισε 330 αυτοκίνητα με περίεργα έγγραφα. Η ΑΑΔΕ ενημέρωσε τις αντίστοιχες υπηρεσίες στο εξωτερικό. Από τα 330 αυτοκίνητα, οι ξένες τελωνιακές αρχές μέχρι αυτή την ώρα απάντησαν για τα 170 αυτοκίνητα.


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Από αυτά, τα 68 είχαν ήδη κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά χωρίς να έχει καταβληθεί ο ΦΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι σε ποσοστό 40% δεν καταβλήθηκε ο οφειλόμενος φόρος προστιθέμενης αξίας.

Το μέσο πρόστιμο ανά περίπτωση, πέραν των οφειλόμενων εισαγωγικών δασμών, είναι € 6.850.

Όσοι αγοράζουν εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα θα πρέπει να γνωρίζουν  ότι οι τελωνειακές παραβάσεις και τα οφειλόμενα πρόστιμα «ακολουθούν» το όχημα.

Αν δηλαδή ένας πελάτης αγοράσει ένα αυτοκίνητο για το οποίο ο εισαγωγέας έμπορος μεταχειρισμένων έχει διαπράξει φοροδιαφυγή /λαθρεμπορία στο τελωνείο και αυτό ανακαλυφθεί μεταγενέστερα:

•             Το όχημα δεσμεύεται από το κράτος, ωσότου εξοφληθούν όλα τα πρόστιμα και τελεσιδικήσουν τα ένδικα μέσα.

•             Το τελωνείο στρέφεται κατά του αγοραστή, αν τυχόν εικονικά στο όνομα αυτού πραγματοποιήθηκε ο τελωνισμός.

•             Σε κάθε περίπτωση, το όχημα απαγορεύεται να μεταβιβαστεί.

Κάθε αγοραστής εισαγομένου μεταχειρισμένου πρέπει συνεπώς να επιβεβαιώνει ότι το όχημα που προμηθεύεται έχει εκτελωνιστεί νόμιμα, με αληθή παραστατικά κλπ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.