Έφυγε από τη ζωή η ψυχή της χορωδίας της τοπικής κοινότητας Αργυρούπολης, ο μαέστρος Κώστας Ευαγγελάτος
Μεγάλη θλίψη στην μουσική οικογένεια του Δήμου καθώς έφυγε από τη ζωή η ψυχή της χορωδίας της τοπικής κοινότητας Αργυρούπολης, ο μαέστρος  Κώστας Ευαγγελάτος που για 20 και πλέον χρόνια δίδαξε και διηύθυνε την χορωδία μας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Το στίγμα του θα μείνει ανεξίτηλο στα μέλη της χορωδίας μας καθώς υπήρξε τεράστια η συμβολή του στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου μας. Καλό ταξίδι δάσκαλε!

Συγκλονισμένος από τον πρόωρο χαμό του μαέστρου μας ο Δήμαρχος δήλωσε: Ο Κώστας Ευαγγελάτος γνήσιο τέκνο της Κεφαλονιάς με απαράμιλλο ήθος και πλούσια μουσική κατάρτιση υπήρξε η ψυχή της χορωδίας μας στην Αργυρούπολη καθώς η πληθωρική μουσική του παρουσία στα πολιτιστικά μας δρώμενα τον κατέστησε τεράστιο μουσικό κεφάλαιο και το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο. Σε ένδειξη πένθους η σημαία του Δήμου μας στο Ωδείο θα κυματίζει μεσίστια και εύχομαι στην σύζυγο του, στους οικείους του και στους μαθητές του  τα θερμά μου συλλυπητήρια.


Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη
Λίγα λόγια για τον μαέστρο μας.

Ο Κώστας Θ. Ευαγγελάτος, που χάθηκε πρόωρα, γεννήθηκε στην Αθήνα. Η πρώτες του επαφές με τη μουσική έγιναν από την ηλικία των δέκα ετών σαν μέλος της τετράφωνης εκκλησιαστικής χορωδίας της ενορίας του. Σε ηλικία 14 ετών ιδρύει, διευθύνει (σαν κιθαρίστας αρχηγός) και διδάσκει για τέσσερα χρόνια το νεανικό συγκρότημα pop-rock μουσικής “The Travellers”, το οποίο οδήγησε σε σειρά επιτυχών εμφανίσεων (μέσα σε ένα χρόνο το γκρούπ αυτό ανακηρύχθηκε δύο φορές σε πρώτο (super special) συγκρότημα στα κυριακάτικα διαγωνιστικά μουσικά πρωϊνά της εφημερίδας “Η Βραδυνή” στο θέατρο REX) με αποκορύφωμα την απόσπαση στις 21.5.1966 στο στάδιο Καραϊσκάκη, του τίτλου του δεύτερου καλύτερου ερασιτεχνικού μουσικού συγκροτήματος της χώρας.

Σπουδές: Με τον συνθέτη Μιλτιάδη Κουτούγκο (πτυχία Ωδικής και Αρμονίας από το “Ελληνικό Ωδείο”). Με τον συνθέτη, αρχιμουσικό και τότε (1982-1987) διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Γιάννη Ιωαννίδη πήρε τα πτυχία Αντίστιξης (“Ορφείον Ωδείον”), Φούγκας (“Ωδείο Ν. Σκαλκώτας”) και το δίπλωμα Σύνθεσης (από το ίδιο ωδείο). Σεμινάριο ενός έτους πάνω στη σύνθεση σύγχρονης μουσικής με καθηγητή τον Θεόδωρο Αντωνίου (Δήμος Αθηναίων) και σπουδές διεύθυνσης χορωδίας με καθηγητή τον Αντώνη Κοντογεωργίου στο τριετούς διάρκειας σχετικό τμήμα του “Εθνικού Ωδείου”. Εκτός από τις μουσικές του σπουδές, είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της πρώην “Α.Σ.Ο.Ε.Ε”).

Εκπαιδευτική και καλλιτεχνική σταδιοδρομία: Καλλιτεχνικός Διευθυντής και καθηγητής ανωτέρων θεωρητικών και σύνθεσης σε διάφορα μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας (Ωδεία και Μουσικές Σχολές). Διοργάνωση και/ή διδασκαλία διαφόρων σεμιναρίων πάνω στην ιστορία και την μορφολογία της μουσικής και στην τροπική αντίστιξη· ύφος Palestrina για καθηγητές και πτυχιούχους σπουδαστές. Μαέστρος σε διάφορα χορωδιακά σύνολα. Την περίοδο 1980-1983 χρημάτισε βοηθός μαέστρου (του καλ/κού διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Γιάννη Ιωαννίδη) στη Χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σαν μαέστρος διαφόρων χορωδιακών και οργανικών σύνολων έχει συμμετάσχει σε πλήθος συναυλιών και φεστιβάλ. Διετέλεσε Διευθυντής της Μικτής Χορωδίας του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τραπέζης της Ελλάδος και της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αργυρούπολης.Συμμετείχε σαν μέλος ομάδων εργασίας του Υπουργείου Παιδείας για την κατάρτιση των προγραμμάτων σπουδών στα Μουσικά Σχολεία (ανωτέρων θεωρητικών, ορχήστρας και χορωδίας), της επιτροπής αξιολόγησης μουσικών βιβλίων για την μέση εκπαίδευση, και της κριτικής επιτροπής για τους Σχολικούς Μουσικούς Αγώνες (ορχήστρας και χορωδίας) του ίδιου Υπουργείου. Καλλιτεχνικός διευθυντής ή μέλος οργανωτικών, καλλιτεχνικών, ή κριτικών επιτροπών διαφόρων μουσικών φεστιβάλς (διαγωνιστικών ή μη). Υπήρξε μέλος της Διαβαλκανικής Επιτροπής Μουσικής, της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών και της International Federation for Choral Music.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.