Δωρεάν Rapid test τη Μεγάλη Δευτέρα στο Παλαιό Φάληρο




Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα διενεργήσει δωρεάν rapid test COVID-19, την Μεγάλη Δευτέρα 26/4, από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ., στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Πλατεία Φλοίσβου).

Οι έλεγχοι θα διεξαχθούν από κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.Υ. ενώ οι πολίτες που θα προσέλθουν, θα πρέπει να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας (Α.Μ.Κ.Α.), να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα καθώς και αριθμό κινητού τηλεφώνου, στον οποίο θα αποσταλεί με SMS το αποτέλεσμα.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν στο τεστ, θα πρέπει για τη μετακίνησή τους να χρησιμοποιήσουν τον Κωδικό 1 (επίσκεψη σε ιατρό).

Η πρόσβαση στον χώρο και προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού, θα ρυθμίζεται από υπαλλήλους και στελέχη του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, με στόχο την γρήγορη και ασφαλή εξυπηρέτηση όσων προσέλθουν.



Στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν αναληφθεί από την Περιφέρεια Αττικής και την Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών, με την πολύτιμη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και την στήριξη του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, διενεργήθηκαν δωρεάν rapid test, για τους καταναλωτές αλλά και τους πωλητές, στη λαϊκή αγορά της οδού Χρονοπούλου, στην Αγία Βαρβάρα Παλαιού Φαλήρου.

Τα τεστ ξεκίνησαν στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ενώ πραγματοποιήθηκαν περί τους 300 ελέγχους και το θετικό στοιχείο είναι ότι όλα  τα test ήταν αρνητικά.

Την  Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλο για τις δράσεις που έχουν αναληφθεί από τον Δήμο σχετικά με το θέμα του Κορωνοϊού ενώ παραβρέθηκε και η Βουλευτής Νότιου Τομέα Άννα Καραμανλή, η οποία δήλωσε ικανοποιημένη από την ανταπόκριση αλλά και την προσέλευση του κόσμου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ:

Την Παρασκευή 23/4 γίναμε μάρτυρες μιας κακόγουστης «φιέστας» της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης της ΝΔ κατά την διάρκεια rapid τεστ στην λαϊκή αγορά της αγίας Βαρβάρας, όπου με επικεφαλής τον δήμαρχο του Παλαιού Φαλήρου Ιωάννη Φωστηρόπουλο και τον περιφερειάρχη αττικής Γιώργου Πατούλη εμφανίστηκαν να μοιράζουν και να
παραλαμβάνουν ανθοδέσμες!! Διαφημίζοντας την διεξαγωγή του τεστ της περιφέρειας ώστε να τους πούμε και ευχαριστώ. Έβγαλαν φωτογραφίες , μοίρασαν και φρουτάκια σε όσους έκαναν τεστ και όλα μέλι- γάλα.
Με ανθοδέσμες δεν βγαίνει η πανδημία
Ένα χρόνο τώρα οι τοπικοί και περιφερειακοί «άρχοντες» της ΝΔ έχουν δώσει πράγματι τον καλύτερο τους εαυτό στο να βγάλουν λάδι την πολιτική της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας. Για τα κέρδη των λίγων άφησαν έκθετο τον λαό να μετράει τους νεκρούς του στις 6 κάθε απόγευμα (κοντά 10.000 μέχρι σήμερα). Πάει πολύ να εμφανίζονται σαν
«Σούπερμαν» που κάνουν ότι καλύτερο για τον πολίτη. «Κάνουν ότι μπορούν και ίσως και παραπάνω» όπως λένε και οι σύμβουλοί τους στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Ότι «δεν γίνεται αλλιώς» και από κει και πέρα τα αναγάγουν όλα στην περίφημη πια «ατομική ευθύνη».
Όταν μετράς το μπόι σου με τον ίσκιο σου, είναι λογικό να πιστεύεις ότι είσαι «Σούπερμαν» όπως πρόσφατα κάνουν και κυβερνητικά στελέχη όμως η πραγματικότητα είναι οδυνηρή για τους πολίτες.
Είναι οι ίδιοι που δεν βγάλανε κουβέντα στις προτάσεις που κάνανε υγειονομικοί, σωματεία, σύλλογοι και φορείς (και της περιοχής) από την αρχή της πανδημίας. Για αποσυμφόρηση των σχολείων με νέους προσωρινούς χώρους, με προσλήψεις εκπαιδευτικών, με μαζικές προσλήψεις καθαριστριών. Αντί αυτού τις αντιπαλέψανε κιόλας υπερασπίζοντας την κυβέρνηση.
Που όταν σωματεία, φορείς κλπ. μιλάγανε για επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό με ευθύνη του κράτους (και όχι αυτή η κατάντια των self-test οπού γονείς βαφτίζονται γιατροί) ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού μας λέγανε «δεν γίνεται» η «δεν είναι στο χέρι μας». Και όταν γίνει μια στο τόσο κάνα rapid test στην περιοχή πάνε να φωτογραφηθούν!!
Η δημοτική αρχή στυλοβάτης της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής
Όταν άνοιξαν τα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο προστασίας καθησύχαζαν ότι όλα βαίνουν καλώς και έλεγαν ότι «είναι παράνομο να δώσουμε χώρους ή να προσλάβουμε καθαρίστριες (!!!)» με αποτέλεσμα να στοιβάζονται οι μαθητές ο ένας πάνω στο άλλο. Προπαγάνδιζαν το αντιεπιστημονικό επιχείρημα ότι «δεν κολλάει ο ιός στους μαθητές!!» Και γενικά «όλα μια χαρά». Μάλιστα στο Φάληρο την περίοδο των μαθητικών κινητοποιήσεων το πήγαν και ένα βήμα παραπάνω που αντί έστω να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των μαθητών για τον περιορισμό της διασποράς του ιού αυτοί έκαναν ότι περνά από το χέρι τους για να σταματήσουν οι μαθητές να αγωνίζονται αξιοποιώντας και υποψήφιους δημοτικούς
τους συμβούλους για να «φωνάζουν» έξω από σχολεία. Για το τι διεκδικούσαν οι μαθητές ούτε κουβέντα. Τους έριχναν
και την ευθύνη της μετάδοσης ότι στριμώχνονται στις πλατείες!! (Μετά από ένα 7ωρο στρίμωγμα σε κλειστό χώρο)
Για τα καίρια ζητήματα αποσυμφόρησης ΜΜΜ , χώρων εργασίας, σχολείων που αποδεδειγμένα γίνεται καθημερινή μετάδοση του ιού και είναι η κύρια αιτία εξάπλωσης του , προφανώς δεν έβγαζαν τσιμουδιά , δεν τους αφορούσε.
Όπου τα έβρισκαν σκούρα επιστράτευαν τα περιβόητά «πρωτόκολλα» και ότι «δεν μπορούν να κάνουν κάτι πέρα από αυτά». Αντί να ξεσηκώσουν τους πολίτες να τα αντιπαλέψουν με βάση της ανάγκες μας στην υγεία, προτιμούσαν να καθησυχάζουν. Είναι συνεργοί στο έγκλημα. Τα «πρωτόκολλα» αυτά είναι που έφεραν σχεδόν 10.000 νεκρούς στη χώρα,
και το πιο ανησυχητικό είναι ότι με βάση αυτά προμηνύεται νέο εργοδοτικό ξεσάλωμα το επόμενο διάστημα, ειδικά στον κλάδο του Τουρισμού. Και η δημοτική αρχή τι θα κάνει με βάση αυτό; Φιέστες όπου μπορεί, ανθοδέσμες και τζάμπα μοίρασμα ατομικής ευθύνης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.