Δολοφόνησαν στον Άλιμο τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ




Νεκρός έχοντας δεχθεί τουλάχιστον έξι σφαίρες, από επαγγελματίες εκτελεστές έπεσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, το μεσημέρι της Παρασκευής, στην περιοχή Πανί, στον Άλιμο.

Ο δημοσιογράφος είχε τελειώσει νωρίτερα τη δουλειά του σε τηλεοπτική εκπομπή στο Star και επέστρεφε στο σπίτι του. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ένας από τους εκτελεστές φορούσε στρατιωτικά ρούχα. Όπως αναφέρει το protothema.gr, στον τόπο του εγκλήματος περισυνελέγησαν 12 κάλυκες από 9άρι πιστόλι που μεταφέρθηκαν ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Τα αποτελέσματα της βαλιστικής εξέτασης θα δείξουν αν το όπλο της δολοφονίας είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν. Ο Γιώργος Καραϊβάζ βρέθηκε πεσμένος μπρούμυτα, έξω από το αυτοκίνητό του, στο παρκάκι κοντά στο σπίτι του, στην οδό Θέμου Άννινου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό οι δράστες που εξαφανίστηκαν με ένα σκούτερ, να χρησιμοποίησαν σιγαστήρα.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός γιου 19 χρονών. Ήταν ιδιοκτήτης του blοko.gr, ενός site με αστυνομικές ειδήσεις και αποκαλύψεις.

Συνεργάτης της εκπομπής “Αλήθειες με τη Ζήνα” στο Star, συμμετείχε καθημερινά στο πάνελ. Αστυνομικός ρεπόρτερ από τη δεκαετία του 1990 στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, αποχώρησε το 2017 και μετακόμισε στο κανάλι του STAR. Επί σειρά ετών εργαζόταν στην εφημερίδα «ΕΛEΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ».



Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών βρίσκεται στον τόπο του εγκλήματος, προσπαθώντας να συλλέξει στοιχεία που θα μπορέσουν να οδηγήσουν στα ίχνη των δολοφόνων. Μεγάλο βάρος ρίχνουν στο υλικό από τις κάμερες γειτονικών σπιτιών, ενώ στο μικροσκόπιο των αστυνομικών έχουν μπει και διάφορα δημοσιεύματα στο site του δημοσιογράφου, ειδικά το τελευταίο διάστημα.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το zougla.gr

Το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου μεταφέρεται στο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για να εξεταστεί από αστυνομικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας

Δείτε τι γράφουν οι συνεργάτες του Γιώργου Καραϊβάζ, στο site bloko.gr στο οποίο ήταν ιδιοκτήτης:

Θ Ρ Η Ν Ο Σ

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του bloko.gr, δεν είναι πια μαζί μας.

Κάποιοι επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα, να τον κάνουν να σταματήσει να γράφει τα κείμενά του, με σφαίρες.

Τον εκτέλεσαν μπροστά στο σπίτι του.

Για εμάς, που τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε μαζί του, μας καθοδήγησε σε δύσκολες στιγμές, ήπιαμε κρασί παρέα, μας τίμησε με τη φιλία του, οι ώρες είναι πολύ δύσκολες.

Οι φίλοι

Σπύρος Λεβειδιώτης

Μανώλης Ασαριώτης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του δηλώνει συγκλονισμένο από την εκτέλεση του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ και επισημαίνει ότι πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και καλεί την κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι: Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια».

Ανείπωτος θρήνος για τη γυναίκα του Γιώργου Καραϊβάζ

Συντετριμμένη η γυναίκα του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα, κατέβηκε από το σπίτι τους, όταν πλέον ο ιατροδικαστής είχε ολοκληρώσει την επιτόπια έρευνά του και αυτοκίνητο του γραφείου τελετών έφτασε για να παραλάβει τη σορό του ανθρώπου της. Υποβασταζόμενη, η γυναίκα πήγε στο σημείο που ο Γιώργος Καραϊβάζ άφησε την τελευταία του πνοή.

Το ζευγάρι είχε αποκτήσει ένα παιδί. Κοντά τους έχουν σπεύσει δικοί τους άνθρωποι για να συμπαρασταθούν στις πιο δύσκολες ώρες της ζωής τους. Πηγή: protothema.gr

Γιώργος Καραϊβάζ: “Θέλω να σκορπίσουν τις στάχτες μου στην θάλασσα του Αιγαίου”

Δείτε τον αποχαιρετισμό του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργου Καλλιακμάνη, στον φίλο του Γιώργο Καραϊβάζ:
Καλό ταξίδι … ..κάποτε μου είπες ότι όταν πεθάνεις θέλεις να σε κάψουν και να σκορπίσουν τις στάχτες σου, σου είπα σε αυτό μοιάζουμε και εγώ θα ήθελα να σκορπίσουν τις στάχτες μου στην θάλασσα του Αιγαίου κόμπος στον λαιμό τίποτε άλλο …

Του έριξαν και την χαριστική βολή

Γειτόνισσα του γνωστού δημοσιογράφου μιλώντας στο newsit.gr περιέγραψε όλη την σκηνή της εκτέλεσης και μάλιστα είπε ότι αφού τον πυροβόλησαν αρκετές φορές του έριξαν και χαριστική βολή.

H γυναίκα το είδε πεσμένο μπρούμητα και νόμιζε ότι είχε λιποθυμήσει. Αυτόπτες μάρτυρες ήταν και τρεις υπάλληλοι στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος του δήμου Αλίμου, οι οποίοι είχαν σχολάσει και περίμεναν το αυτοκίνητο του δήμου για να τους πάρει από το παρκάκι.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.