Δήμος Νέας Σμύρνης: Δωρεά του Κοινωνικού Φαρμακείου στο Άσυλο Ανιάτων




Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, αξιοποιώντας έγκαιρα σκευάσματα του Κοινωνικού Φαρμακείου που υπήρχαν σε περίσσευμα, πριν αυτά λήξουν, δώρισε στο Άσυλο Ανιάτων φάρμακα πρώτης ανάγκης (για καρδιαγγειακές παθήσεις, για το κεντρικό νευρικό σύστημα), συμπληρώματα διατροφής για ογκολογικούς ασθενείς, αντιπηκτικές ενέσεις για κλινήρεις και αρκετά νοσοκομειακά είδη: ρινικούς αναπνευστήρες, επουλωτικά επιθέματα, ουροκαθετήρες, και βοηθήματα παρεντερικής διατροφής.

“Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, απέναντι στο έργο που προσφέρει η ιστορική αυτή δομή, από το 1893” αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου
“Tο Άσυλο Ανιάτων παρέχει σε χιλιάδες άπορους, χρόνιους ασθενείς, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υπηρεσίες συντήρησης και διαβίωσης καθώς και ανακούφιση των οικογενειών τους από τις δυσβάσταχτες φροντίδες συγγενών. Το Ίδρυμα αυτό, λειτουργεί χωρίς καμία κρατική επιδότηση. Οι οικονομικοί του πόροι προέρχονται από την αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας και τις προσφορές ευαισθητοποιημένων πολιτών και εταιρειών. Το Ίδρυμα, περιθάλπει περίπου 180 ασθενείς από όλη την Ελλάδα, που η πάθησή τους είναι ανίατη και τούς καθιστά ανίκανους να αυτοεξυπηρετηθούν. Οι ασθενείς παραμένουν στο Ίδρυμα ως το τέλος της ζωής τους γεγονός που συνεπάγεται, ιδίως κατά το τελικό στάδιο του αγώνα τους, αυξημένη ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα. Η σκέψη μας, είναι στο προσωπικό που δωρίζει καθημερινά εαυτόν”.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.