Αντιδράσεις από τη ΛΕΜΟΤ για τη μείωση του ορίου ταχύτητας στη Βουλιαγμένης




H Λέσχη Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών απέστειλε επιστολή στην Περιφέρεια Αττικής εκφράζοντας την αντίθεσή της στη μείωση του ορίου ταχύτητας στο τμήμα της Λεωφ. Βουλιαγμένης, από την Αλίμου έως τη Βούλα:

Η ΛΕΜΟΤ, η παλαιότερη εν λειτουργία Λέσχη μοτοσυκλετιστών, εκφράζει την αντίθεσή της προς την αποφασισθείσα μείωση του ορίου ταχύτητας από 80 σε 70χλμ/ώρα στο τμήμα της Λεωφ. Βουλιαγμένης από τη Λεωφ. Αλίμου μέχρι τη Λεωφ. Ποσειδώνος, διότι καμμία μελέτη δεν αποδεικνύει ότι αυτή η μείωση θα ωφελήσει την οδική ασφάλεια. Αντιθέτως, τέτοια μέτρα απλώς «δημιουργούν» νέους παραβάτες, αφού είναι προφανές ότι το μειωμένο όριο ταχύτητας δεν θα τηρείται (εξ άλλου δεν αποδεικνύεται αναγκαίο). Πιστεύουμε ότι η ΠΑΤΤ, αντί να δαπανά χρήματα των φορολογουμένων για ανούσια αντικατάσταση πινακίδων ορίων ταχύτητας, θα πρέπει να λάβει επειγόντως δράσεις για την οδική ασφάλεια, ιδίως:

Να αποκαταστήσει τις φθορές των οδοστρωμάτων που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση

Να εγκαταστήσει κατάλληλη και επαρκή σήμανση, όπως και φωτισμό



Να αποξηλώσει τις επικίνδυνες (ιδίως για τους αναβάτες) μπαριέρες «ασφαλείας», οι οποίες έχουν προκαλέσει ακρωτηριασμούς και θανάτους μοτοσυκλετιστών. Είναι ανεπίτρεπτο να τοποθετούνται τέτοιες μπαριέρες παλαιάς προδιαγραφής και μάλιστα σε σημεία όπου μόνο κινδύνους εγκυμονούν (όπως η κεντρική νησίδα της Λ. Βουλιαγμένης στο ύψος Αργυρουπόλεως – Ηλιουπόλεως, όπου τοποθετήθηκαν προ τριετίας)

Είμαστε στη διάθεσή σας για διάλογο ώστε να βελτιωθεί η οδική
ασφάλεια, δεδομένου και του γεγονότος ότι αποτελούμε τα κατ’ εξοχήν
θύματα της οδικής ανασφάλειας!

Με τιμή,
Το Δ.Σ. της ΛΕΜΟΤ

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Αντιδράσεις από τη ΛΕΜΟΤ για τη μείωση του ορίου ταχύτητας στη Βουλιαγμένης

  • 17/04/2021 at 4:06 μμ
    Permalink

    Χαίρετε,
    Επικοινωνούμε μαζί σας όπως και με άλλες σελίδες ηλεκτρονικού τύπου για να διορθώσετε το όνομα της παραλιακής οδού εκεί που τελειώνει η Λεωφόρος Βουλιαγμένης στην περιοχή Πολιτεία-Πηγαδάκια της Βούλας.

    Στην πραγματικότητα η ονομασία της οδού είναι ΕΟ 91 και στους έντυπους χάρτες ή ηλεκτρονικούς είναι καταχωρημένη ως Λεωφόρος Καραμανλή Κωνσταντίνου ΤΚ 166 73 (για το συγκεκριμένο σημείο που διέρχεται). Αναζητήστε στην ιστοσελίδα των ΕΛ.ΤΑ. τους ταχυδρομικούς κώδικες. Δεν υπάρχει Ταχυδρομικός Κώδικας με διεύθυνση Λεωφόρος Ποσειδώνος που να αντιστοιχεί στην περιοχή της Βούλας.

    Δεν υπάρχει τμήμα της Λ. Βουλιαγμένης από τη Λεωφόρο Αλίμου έως την Ποσειδώνος, όσο κι αν προσπαθήσει κάποιος να μας πείσει για το αντίθετο. Η παραλιακή λεωφόρος στη Βούλα ονομάζεται Λεωφ. Καραμανλή Κωνσταντίνου.

    Ποσειδώνος υπάρχει στη Βούλα αλλά μόνο ως οδός, κοντά στα πάρκα Μικρασιατών και Βουδούρη εκεί που είναι το κτίριο ενός σχολείου στις οδούς Αγίου Ιωάννου & Παγκάλου (περικλείεται επίσης από τις οδούς Ποσειδώνος και Ίριδος)
    Προφανώς και δεν θα υπήρχε μείωση ταχύτητας αφήνοντας εκτός ένα μικρό τμήμα της Λεωφόρου Βουλιαγμένης πριν καταλήξει στην παραλιακή λεωφόρο.
    Εννοείτε σίγουρα τη Λεωφόρο Ποσειδώνος (παραλιακή) αλλά δυστυχώς δεν ονομάζεται έτσι στο συγκεκριμένο σημείο. Παλαιότερα ονομαζόταν και Λεωφόρος Αλκυονίδων, αλλά ποτέ Ποσειδώνος.
    Η Λεωφόρος Ποσειδώνος διέρχεται μόνο από Μοσχάτο, Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Άλιμο, Ελληνικό και σταματάει στη Γλυφάδα.
    Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας.
    Με εκτίμηση.

    Απαντήστε
  • 17/04/2021 at 9:47 μμ
    Permalink

    Υποκριτική διαμαρτυρία. Τι 80 τί 70 . Δεν υπάρχει μηχανή που να πηγαίνει με λιγότερα από 120. (Δεν μιλάμε γιά παπάκια που πάνε με 100.) Γι΄αυτό και τα ατυχήματά των, στην πλειονότητα, έχουν δραματικές συνέπειες για τους οδηγούς – αναβάτες.

    Απαντήστε
  • 18/04/2021 at 12:55 πμ
    Permalink

    Όλοι οι φορείς (και η ΛΕΜΟΤ) θα εννοούν το τμήμα της Λεωφόρου Βουλιαγμένης από τη Λεωφόρο Αλίμου μέχρι τη Λεωφόρο Καραμανλή Κωνσταντίνου στη Βούλα (περιοχή Πολιτεία-Πηγαδάκια).
    Λεωφόρος Ποσειδώνος δεν υπάρχει στη Βούλα.
    Η Λεωφόρος Ποσειδώνος αρχίζει από το Μοσχάτο και τελειώνει στη Γλυφάδα ( με διαφορετική αρίθμηση μέσα στα όρια κάθε δήμου που διέρχεται).

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.