Αναμμένα καντηλάκια σε όλα τα μνήματα στα κοιμητήρια της Γλυφάδας (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Με τα καντηλάκια αναμμένα σε όλα τα μνήματα θα γίνει τη Μεγάλη Παρασκευή, η καθιερωμένη περιφορά του Επιταφίου στα δύο Κοιμητήρια Γλυφάδας, σε περιορισμένη βέβαια κλίμακα λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Η δημοτική αρχή της πόλης φρόντισε και φέτος να είναι όλα όπως πρέπει, δεδομένης της δυσκολίας των πολιτών να μεταβούν οι ίδιοι στο χώρο, λόγω των μέτρων. «Είναι πολλά και βαθιά ριζωμένα στην παράδοση και στις καρδιές μας τα έθιμα της πατρίδας μας. Ένα από αυτά είναι τα καντηλάκια, αναμμένα σε όλα τα ξωκκλήσια, αλλά και σε όλα τα μνήματα, ιδίως δε τη Μεγάλη Παρασκευή. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, τιμούμε και σεβόμαστε τις ιδιαίτερες παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας, ανεξάρτητα από τη συγκυρία και τις συνθήκες:

Με μέριμνα του Δήμου μας, τόσο στο παλιό όσο και στο νέο κοιμητήριο Γλυφάδας, σε κάθε μνήμα υπάρχει από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη και φυσικά και αύριο καντηλάκι αναμμένο, σε ειδική θήκη. Για όλους εκείνους που μας βλέπουν και μας προσέχουν από ψηλά», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Ευχαριστώ θερμά τον αρμόδιο Αντιδημάρχο Σπύρο Δήμου και τους εργαζομένους μας για αυτή τη σημαντική προσπάθεια. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα».



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.