Αιματοκύλισμα στα Πατήσια




Μάχη σώμα με σώμα ανάμεσα σε ειδικούς φρουρούς της ΔΙ.ΑΣ Αθηνών και έναν οπλισμένο με μαχαίρι Γεωργιανό υπήκοο, είχαμε στα Πατήσια, περίπου στις 14:00 το μεσημέρι.

Λίγο νωρίτερα το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε κλήση από έναν άνδρα ο οποίος ισχυριζόταν ότι κινδυνεύει η ζωή του από τον αδελφό του ο οποίος απειλούσε να τον σκοτώσει με μαχαίρι.

Ομάδες της ΔΙ.ΑΣ Αθηνών πήγαν άμεσα στο σημείο που τους υποδείχθηκε στο τηλεφώνημα, μπήκαν στο διαμέρισμα και εντοπίζουν τον οπλισμένο δράστη να κρατάει το μαχαίρι, να έχει τραυματίσει τον αδελφό του και να έχει αυτοτραυματιστεί στο χέρι και ο ίδιος.

Αν και τον κάλεσαν να παραδοθεί, αυτός απείλησε τους αστυνομικούς και κλειδώθηκε στο μπάνιο του διαμερίσματος για να αποφύγει τη σύλληψη.



Ενώ οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ βρίσκονταν έξω από την πόρτα του μπάνιου, ο δράστης προσπάθησε να τους αιφνιδιάσει, ανοίγοντας την πόρτα ξαφνικά και επιτιθέμενος εναντίον τους. Ο ένας αστυνομικός, με απόλυτη ψυχραιμία και προσπαθώντας να αποφύγει τη χρήση του υπηρεσιακού όπλου, χρησιμοποίησε μία καρέκλα που υπήρχε στο χώρο προκειμένου τόσο να προστατευθεί ο ίδιος όσο και να «μπλοκάρει» τον δράστη.

Στην προσπάθειά του αυτή δέχεται από τον γεωργιανό χτυπήματα με το μαχαίρι στο στήθος, με το αλεξίσφαιρο γιλέκο του να γεμίζει τρύπες αλλά τελικώς να τον προστατεύει από βαρύ τραυματισμό.
Τελικώς, οι αστυνομικοί κατάφεραν να περιορίσουν, να συλλάβουν τον δράστη και να του περάσουν χειροπέδες. Ταυτόχρονα, περιποιήθηκαν το τραύμα στο χέρι του ιδίου (επίδεση «τουρνικέ») και του αδελφού του τον οποίο είχε τραυματίσει νωρίτερα και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τα οποία είχαν εν τω μεταξύ φτάσει στο σημείο, μετέφεραν τόσο τους δύο Γεωργιανούς όσο και τον τραυματία ειδικό φρουρό στο νοσοκομείο Γεννηματά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Lawandorder.gr, κανείς δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του, ενώ το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε ο αστυνομικός ήταν αυτό που τον έσωσε, καθώς τα σημεία όπου του κατάφερε τα χτυπήματα ο δράστης, θα ήταν θανατηφόρα αν δεν το φορούσε.

Ο Γεωργιανός κατηγορείται πλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του άνδρα της ΔΙ.ΑΣ, ενώ βαρύνεται και με την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης για τον τραυματισμό του αδελφού του. Πηγή: Lawandorder.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.