Τροχαίο στη Βουλή: Έκκληση από την αδελφή του 23χρονου Ιάσωνα που είναι κλινικά νεκρός (VIDEO)




Σύμφωνα με νέες πληροφορίες το θύμα του τροχαίου, έξω από τη Βουλή, ο 23χρονος Ιάσωνας, βρίσκεται σε μη αναστρέψιμη κατάσταση και η οικογένειά του έχει αποφασίσει ομόφωνα να δωρίσει τα όργανά του, κάνοντας έκκληση για μάρτυρες.

Η αδερφή του θύματος, Κατερίνα κάνει δημόσια έκκληση για να βρεθούν μάρτυρες του τραγικού συμβάντος, που σημειώθηκε στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από την Βουλή, από την σφοδρή σύγκρουση της μηχανής του Ιάσωνα και υπηρεσιακού αυτοκινήτου.

«Ο αδερφός μου είναι εγκεφαλικά νεκρός. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη» δήλωσε στη ROSA η αδελφή του θύματος κ. Κατερίνα. «Αποφασίσαμε με τον άλλο αδερφό μου και τους γονείς μας να προχωρήσουμε σε δωρεά των οργάνων του Ιάσωνα. Περιμένουμε τις τελικές εξετάσεις σήμερα από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού» πρόσθεσε.

Βαθιά σοκαρισμένη η οικογένεια του θύματος, κάνει έκκληση μέσα από το rosa.gr για αυτόπτες μάρτυρες του χθεσινού τροχαίου έξω από την Βουλή. «Αναζητάμε αυτόπτες μάρτυρες. Ένας άνθρωπος που ήταν χθες μπροστά στο συμβάν ήρθε και μας βρήκε στο νοσοκομείο. Ήταν κοντά μας και μας είπε ο άνθρωπος ότι θα μας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστούμε»



Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., ο οδηγός του οχήματος που ανήκε στην ασφάλεια της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρας Μπακογιάννη, δε συνελήφθη για τους εξής λόγους:

1) Δεν ήταν θανατηφόρο τροχαίο εκείνη τη στιγμή.

2) Βάση του άρθρου 43 παράγραφος 5 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), παρέμεινε στο σημείο του τροχαίου και δεν ήταν ύποπτος φυγής, καθώς τα στοιχεία του ήταν γνωστά από την πρώτη στιγμή.

Έτσι, κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, δεν προβλέπεται κράτηση ή σύλληψη.

Σε ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, η Ντόρα Μπακογιάννη γνωστοποιεί πως όχημα της ασφάλειάς της ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα στη Βουλή:

“Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την «ώρα του πρωθυπουργού» υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα. ⠀
Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. ⠀
Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. ⠀
Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν”.

Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την «ώρα του πρωθυπουργού» υπηρεσιακό όχημα…

Δημοσιεύτηκε από Ντόρα Μπακογιάννη – Dora Bakoyannis στις Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021

Σε ανακοίνωση για το τροχαίο προχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής η Τροχαία:

Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 και ώρα 12.25΄, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της.

Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το πέρας της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.

Σημειώνεται ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που είχε μεταδώσει το ΟΡΕΝ, ένα υπηρεσιακό όχημα της αστυνομίας συγκρούστηκε με μια μηχανή στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

Επί δύο 24ωρα, το θέμα που έχει λάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας στα σόσιαλ μίντια με τις αναρτήσεις να ξεπερνούν στο Twitter τις 50.000, καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου, με βίντεο που κυκλοφορούν να αποδεικνύουν πως η στάση της τροχαίας κάθε άλλο παρά ερευνητική για τις συνθήκες του τροχαίου ήταν. Συγγενής του 23χρονου Ιάσονα, μεταφέρει στο 2020mag.gr όλο το παρασκήνιο του θανατηφόρου δυστυχήματος που έχει και προφανείς πολιτικές προεκτάσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτει την συμπεριφορά αξιωματούχου της τροχαίας στον τόπο του δυστυχήματος, λίγα λεπτά μετά το θανατηφόρο συμβάν.
Στο βίντεο, ο αστυνομικός της τροχαίας φαίνεται να συπεριφέρεται τουλαχιστον απρεπώς σε διανομέα με μηχανάκι, ο οποίος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του ατυχήματος και που προτίθεται να προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για το ατύχημα. Προηγουμένως έχει δοθεί εντολή να του καταλογιστεί πρόστιμο καθώς δεν φορούσε κράνος.

«έλα, γράψε με, με τόση αστυνομία εδώ πέρα, πέρασε με πράσινο το παιδί και τον τσακίσατε», ακούγεται να λέει ο δικυκλιστής διανομέας που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό, ενώ ο αξιωματούχος της τροχαίας του φωνάζει «Διωξτονα μη λέει χαζομάρες. Εσύ τι είσαι. Ασ’ το “το παιδί, το παιδί”, εσύ φοράς το κράνος σου; Άιντε τώρα, σήκω φύγε από εδώ πέρα εξαφανίσου».

Το 2020mag.gr επικοινώνησε με συγγενή του άτυχου Ιάσονα και αποκαλύπτει λεπτομέρειες του δυστυχήματος αλλά και το παρασκήνιο που ακολούθησε, στο οποίο εμπλέκεται η Ντόρα Μπακογιάννη και το επιτελείο ασφαλείας της.

«Ο πατέρας και η θεία του Ιάσονα που βρίσκονται στο νοσοκομείο, μου επιβεβαίωσαν πως πήγαν δύο τύποι της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο υπεύθυνος της ασφάλειας μίλησε με τον πατέρα του Ιάσονα. Απ’ ότι έμαθα μίλησε και η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη με τον αδερφό του Ιάσονα τον Αλέξανδρο και του υποσχέθηκε ότι δεν θα συγκαλυφθεί το θέμα (σ.σ. το θέμα συγκαλύπτεται εδώ και δύο περίπου ημέρες). Το θέμα είναι ότι οι υπεύθυνοι ασφαλείας της κ. Μπακογιάννη, απέδωσαν εν μέρει το ατύχημα στο ότι στο συγκεκριμένο σημείο η Περιφέρεια Αττικής, ενώ θα έπρεπε, δεν είχε φανάρι. Φαντάζομαι στο σημείο που ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος έκανε επιτόπου αναστροφή απ’ το αντίθετο ρεύμα και έκοψε την κυκλοφορία για να μπει στο γκαράζ της Βουλής, καθώς ο Ιάσονας πέρασε κανονικά με πράσινο», περιγράφει ο συγγενής του 23χρονου.

Σε ερώτησή μας για ποιον λόγο ούτε ο οδηγός αλλά ούτε και το υπηρεσιακό όχημα που είναι “χρεωμένο” στην κ. Μπακογιάννη έμειναν στον τόπο του θανατηφόρου τροχαίου, ώστε να δώσουν εξηγήσεις και κατάθεση στην αστυνομία, ο συγγενής του Ιάσονα απαντάει πως «ο οδηγός που χτύπησε τον Ιάσονα δεν κατέβηκε απ’ το όχημα και συνέχισε προς την πύλη του γκαράζ όπου και του ανοίξανε αμέσως για να μπει κανονικά μέσα και δεν βγήκε καθόλου για να δει τι έγινε ή να μιλήσει στην τροχαία».

Προσπαθώντας να χαρτογραφήσουμε το τροχαίο, ξαναρωτάμε σχετικά με τις συνθήκες του τροχαίου.

«Απ΄ όσο ξέρουμε, ο οδηγός πήγαινε να μπει στο γκαράζ της Βουλής. Έστριψε, έκοψε την κυκλοφορία χωρίς να σταματήσει, ο Ιάσονας είχε φύγει με το πράσινο, προσπάθησε να τον αποφύγει κάνοντας έναν ελιγμό αλλά βρήκε στο πίσω μέρος του υπηρεσιακού οχήματος, εκσφενδονίστηκε από τη μηχανή, του έφυγε το κράνος που φορούσε και τέλος πάντων μετά… τα ξέρουμε λίγο πολύ. Του οδηγού όμως του ανοίξαν την πύλη να μπει μέσα. Είναι μεγάλοι ανθρωπιστές όταν πρόκειται για δικούς τους μάλλον», περιγράφει.

Άρα ο οδηγός γλίτωσε το αυτόφωρο και δεν έχει δώσει ακόμα κάποιες εξηγήσεις; Έχετε κάποια πληροφόρηση; ήταν οι αμέσως επόμενες και προφανείς ερωτήσεις μας.

«Όχι, δεν ξέρουμε τίποτα τέτοιο. Καταρχάς κανείς δεν επικοινώνησε άμεσα με την οικογένεια»

Έκκληση της οικογένειας για τον διανομέα και άλλους αυτόπτες μάρτυρες

«Θα ήθελα να παρακαλέσω το παιδί, τον διανομέα που με θάρρος αντιμετώπισε την προκλητική συμπεριφορά της τροχαίας, αλλά και άλλους αυτόπτες μάρτυρες να επικοινωνήσουν με την οικογένεια, ώστε να μην κουκουλωθεί το θέμα», τονίζει ο συγγενής του Ιάσονα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.