Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας για τον θάνατο 65χρονης μετά το εμβόλιο AstraZeneca (VIDEO)




Aυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε, στην εκπομπή στην «Ωρα Ελλάδος» στο OPEN, όσα είδε λίγο πριν τον θάνατο της 65χρονης στο Ίλιον, η οποία πέθανε λίγα λεπτά αφού είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca!

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χρήστος Λιόσης δήλωσε πως:

«Η άτυχη γυναίκα βγήκε από το κέντρο υγείας κάθισε σε ένα παγκάκι και μετά από μισή ώρα βγήκαν οι γιατροί με ένα καροτσάκι και την πήραν πάλι μέσα. Υπήρξαν κάποιοι γείτονες που έτρεξαν και τη βοήθησαν. Δεν είχε χάσει τις αισθήσεις της. Από ό,τι μάθαμε μετά δυστυχώς η κυρία κατέληξε. Υπήρχε κόσμος από έξω που περίμενε για τους εμβολιασμούς».

Ερωτηθείς εάν οι υπόλοιποι πολίτες παρέμειναν στην ουρά και εάν υπήρξε αναστάτωση, απάντησε:



«Υπήρχε κινητοποίηση, αστυνομία, περιπολικά, δεν φοβήθηκαν, δεν έφυγαν».

Οι εξελίξεις στην υπόθεση
Οι αρχές εξετάζουν το περιστατικό και αναμένουν το αποτέλεσμα της νεκροψίας – νεκροτομής προκειμένου να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ παραθέτει το ιστορικό του συμβάντος λέγοντας πως στις 14:00 το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση για άτομο γύρω στα 65, το οποίο δεν είχε τις αισθήσεις του, στο Κέντρο Υγείας Ιλίου (Καλαβρύτων και Αχαΐας) το οποίο λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο. Ωστόσο, «η ασθενής ήταν ήδη νεκρή πάρα τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν», σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο.

Νωρίτερα, γύρω στις 13:00, η άτυχη γυναίκα είχε κάνει το εμβόλιο κατά της Covid και παρέμεινε για 20 λεπτά στο κέντρο υγείας για παρακολούθηση, όπως προβλέπεται. Στη συνέχεια, «έφυγε και κάθισε σε παγκάκι απέναντι από το ΚΥ. Μισή ώρα μετά έπαθε ανακοπή», σύμφωνα με τον ίδιο

Ακολούθως ειδοποιήθηκε το προσωπικό του ΚΥ από περαστικούς, το οποίο τη μετέφερε από το παγκάκι πίσω στο κέντρο υγείας γύρω, στις 14:00. Το ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο 10 λεπτά αργότερα, περίπου, τελικά δεν παρέλαβε την 65χρονη, καθώς διαπιστώθηκε ο θάνατος από το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου.

Καταλήγοντας, ο κ. Γιαννάκος δήλωσε πως:

«Tο προσωπικό τήρησε στο ακέραιο το πρωτόκολλο των εμβολιασμών και ό,τι προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις», ενώ «η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει την αιτία θανάτου» της γυναίκας που, πάντως, «αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας».

Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, πως σύμφωνα με πηγές του Κέντρου Υγείας στο Ίλιον, η πρώτη εκτίμηση των γιατρών για το θάνατο της 65χρονης δε συσχετίζει το τραγικό συμβάν με τον εμβολιασμό. Πηγή: Flash.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.