“Πάρτι” στο Twitter με την επιχείρηση… “χαρταετός”




Το υπάρχον πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων θα ισχύσει τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, και την Καθαρά Δευτέρα, όπως γράφει το kathimerini.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 15 Μαρτίου θα ισχύουν τα μέτρα που ισχύουν κάθε άλλη Δευτέρα εν μέσω lockdown, καθώς δεν προβλέπονται έκτακτες παρεμβάσεις ή πρόνοιες σε κυβερνητικό επίπεδο.

Δεν τίθεται, συνεπώς, θέμα απαγόρευσης στο πέταγμα του χαρταετού, ωστόσο η σύσταση των αρμοδίων είναι η αποφυγή του συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακά μέτωπα.

Παράλληλα, τα σενάρια που έκαναν λόγο για λουκέτα σε πάρκα δεν υιοθετούνται και το πλαίσιο παραμένει ίδιο για τις μετακινήσεις με τον κωδικό «6» και «2», καθώς και για τις μετακινήσεις εκτός δήμων. 



Ειδικότερα, όποιος στείλει μήνυμα με τον κωδικό «2» θα μπορεί να μεταβεί για αγορές σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την οικία του ή εντός του οικείου δήμου όπου βρίσκεται η κατοικία του.

Όποιος στείλει μήνυμα με τον κωδικό «6» θα μπορεί να μετακινηθεί για λόγους ατομικής άθλησης μόνο με τα πόδια ή το ποδήλατο.

Νωτίτερα, το ρεπορτάζ του kathimerini.gr σημείωνε ότι η κυβερνητική πρόθεση ήταν να επιτραπεί με κάποιον τρόπο στις πολίτες να τιμήσουν την ημέρα και να εκτονωθούν σε έναν βαθμό από τη διαρκή πίεση των περιορισμών της καραντίνας, με τρόπο όμως που δεν θα υπονομεύει τον πυρήνα των προφυλάξεων απέναντι στον κορωνοϊό – ο οποίος επιμένει, όπως γίνεται σαφές και από την οριακή κατάσταση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας

Στα όριά του το σύστημα υγείας

Στα όριά του έχει φέρει το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού το σύστημα υγείας, κυρίως στην Αττική, την περιφέρεια με τα περισσότερα νοσοκομεία της επικράτειας.

Προχθές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής έγιναν 185 νέες εισαγωγές ασθενών με COVID-19, αριθμός που προσεγγίζει τη δυναμικότητα ενός μεσαίου μεγέθους νοσοκομείου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στην εφημερία του Αττικόν έγιναν τουλάχιστον 73 εισαγωγές ασθενών με COVID-19, ενώ περισσότεροι από 230 ασθενείς απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο προκειμένου να εξετασθούν για το ενδεχόμενο να έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Το enikos.gr επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, σχετικά το τι θα γίνει με τα πάρκα την Καθαρά Δευτέρα και έναν ενδεχόμενο συνωστισμό των πολιτών.

“Εμείς σαν Περιφέρεια δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για περιορισμό ή κλείσιμο των πάρκων. Αναμένουμε αύριο τη σύσκεψη των ειδικών εμπειρογνωμόνων, λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, όπου θα συζητηθεί το θέμα της Καθαράς Δευτέρας. Αν δεν έχεις ανοιχτά πάρκα… είναι άλλωστε και θέμα ψυχικής υγείας για τους πολίτες, δεν είναι και καλό να μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής τα πάρκα που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, δηλαδή το Πάρκο Τρίτση, το πάρκο στο Πεδίον του Άρεος και το Αττικόν Άλσος, είναι ανοιχτά” ανέφερε.

Τέλος, και με την ιδιότητα του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, συνέστησε προσοχή στους κανόνες προσωπικής προστασίας για τον κορονοϊό. “Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι όποιοι κάνουν χρήση των πάρκων να κάνουν χρήση των μέτρων ατομικής προστασίας. Γιατί η ατομική προστασία επηρεάζει την υγεία της κοινότητας. Δηλαδή, μάσκες και τήρηση των αποστάσεων από όλους”.

“Πάρτι” στο Twitter με την επιχείρηση… “χαρταετός”

Την ίδια ώρα οι χρήστες στο Twitter έκαναν δεκάδες σχόλια, θεωρώντας δεδομένη την την απαγόρευση πετάγματος χαρταετού με μεγάλες δόσεις… χιούμορ.

Δείτε τα καλύτερα σχόλια και memes από το enikos.gr

Θέμα θεσμοθετημένης απαγόρευσης στο πέταγμα του χαρταετού δεν υπάρχει στο τραπέζι, ωστόσο η σύσταση των αρμοδίων είναι η αποφυγή του συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακά μέτωπα, αφού τα περιοριστικά μέτρα παραμένουν σε ισχύ και στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα. Στόχος είναι η συγκεκριμένη ημέρα να είναι αντίστοιχη της Τσικνοπέμπτης την οποία οι πολίτες την πέρασαν με τις οικογένειές τους στα μπαλκόνια τους.

Πάντως, η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή της τοποθέτησης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι δεν αποκλείεται να συστήσουν την επίσκεψη, αυστηρά στα πλησιέστερα τοπικά πάρκα και άλση, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των απαραίτητων αποστάσεων. Ωστόσο, μια αντίστοιχη απόφαση δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη.

Έτσι, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, δεν θα καλύπτεται από τον κωδικό «6»  στο 13033 το πέταγμα χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα, όπως δήλωσε ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, ενώ, πάντως στο τραπέζι βρίσκεται ακόμη και το σενάριο για το κλείσιμο μεγάλων χώρων πρασίνου.

«Το πέταγμα του χαρταετού δυστυχώς δεν καλύπτεται από τον κωδικό 6 με την αποστολή SMS. Γι’ αυτό και εμείς σαν αστυνομικοί ζητούμε να μην βρεθούμε στη δύσκολη θέση να πρέπει να βεβαιώσουμε παραβάσεις σε πολίτες ή οικογένειες» δήλωσε σχετικά στο Star, ο αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, προσθέτοντας ότι το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 300 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.