Παράνομο και επικίνδυνο το μεταλλικό γκλoπ του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη
Όχι απλά παράνομο, αλλά επικίνδυνο για πρόκληση σοβαρών τραυμάτων, ακόμη και θανάτου, χαρακτήρισαν το πτυσσόμενο μεταλλικό γκλoπ που χρησιμοποίησε ο αστυνομικός  της ΔΙ.ΑΣ. κατά πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, στελέχη της Αστυνομίας.

«Πέραν του ότι δεν προβλέπεται στον υπηρεσιακό εξοπλισμό, είναι και παράνομο ως αντικείμενο. Εμπίπτει στον Νόμο περί παράνομης οπλοφορίας και απαγορεύεται η κατοχή του και από αστυνομικούς και από πολίτες», ανέφερε επί λέξει παλιός και έμπειρος αξιωματικός στο Sputnik.

Αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο που προφανώς θα ερευνηθεί από την Εισαγγελική διερεύνηση των όσων συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη, που διατάχθηκε σήμερα το πρωί και ανατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Ορνεράκη. Παράλληλα βέβαια θα καταθέσουν πολίτες που ήταν αυτόπτες μάρτυρες και ήδη έχουν μιλήσει επώνυμα σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Το γεγονός της κατοχής και της χρήσης παράνομου εξοπλισμού, μαζί με τις ακραίες και βίαιες αντιδράσεις αστυνομικών, όπως αυτές καταγράφηκαν χθες,  έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στην πολιτική ηγεσία της Κατεχάκη, αφού πλέον τίθεται θέμα ελέγχου και διαχείρισης τους από τους ανώτερους αξιωματικούς που δίνουν τις εντολές και συντονίζουν την κάθε δράση τους από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.Παράλληλα άλλα στελέχη της Αστυνομίας επαναφέρουν τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν κατά την πρόσληψη των 1.500 Ειδικών Φρουρών που στελέχωσαν την ΔΙ.ΑΣ. και την ΔΡΑΣΗ, και οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν ελάχιστα, χωρίς, όπως λένε τα στελέχη αυτά, να αποκτήσουν αστυνομική συνείδηση της αποστολής τους και επαγγελματισμό. ΠΗΓΗ: Sputnik

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.