Κονδύλης για Ελληνικό: Απόδοση των κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων στους Δήμους της περιοχής
Εκπροσωπώντας τον Δήμο Aλίμου, ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, συμμετείχε στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία επεξεργάζεται το Νομοσχέδιο “Κύρωση Σύμβασης Διανομής Ακινήτου – Σύστασης Δικαιώματος Επιφανείας Ακινήτου Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά”.

Ο δήμαρχος επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του Αλίμου, ιδίως σχετικά με την απόδοση των κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων στους Δήμους της περιοχής, κάτι που είναι αναγκαίο να γίνει άμεσα.
“Οι χώροι αυτοί προορίζονται για να καλύψουν σημαντικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και αποτελούν το αυτονόητο (Συνταγματικά, νομοθετικά και πολεοδομικά) περιβαλλοντικό και κοινωνικό ισοζύγιο, χωρίς το οποίο δεν νοείται ολοκληρωμένη και ισόρροπη ανάπλαση της περιοχής” είπε ο Ανδρέας Κονδύλης
“Για τους χώρους αυτούς ο Δήμος Αλίμου έχει ήδη καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση προς το Υπουργείο Οικονομικών και αναμένουμε τις εξελίξεις, καθώς θα έπρεπε ήδη, ταυτόχρονα με τη Διανομή του Ακινήτου, να ρυθμίζεται και η απόδοση των κοινωφελών και κοινοχρήστων χώρων στους Δήμους”.


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου, είπε ότι ελπίζει στην ισόρροπη ανάπτυξη, και ότι, σε συνεργασία με την Πολιτεία και τον επενδυτή, θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο καθηγητής πολεοδομίας και διευθυντής του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του Τομέα Πολεοδομίας & Χωροταξίας του ΕΜΠ, Ν. Μπελαβίλας, είπε ότι αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή της αντιπαροχής του 1960. Σημείωσε ότι ο επιφανειούχος έχει όλες τις δυνατότητες να χειριστεί το οικόπεδο ως ιδιοκτήτης επί 99 χρόνια, μπορεί να το υποθηκεύσει, και σε περίπτωση πτώχευσης ή αδυναμίας του, όλο το οικόπεδο μπορεί να περάσει στον πιστωτή. Μπορεί, μετά από 10-25 χρόνια, να δούμε κατάρρευση τράπεζας ή κατάρρευση κατασκευαστικής και να βρεθούμε με υποθηκευμένο ένα τεράστιο δημόσιο ακίνητο, προειδοποίησε ο κ. Μπελαβίλας.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς και εκπρόσωπος των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Φ. Σταματογιάννης, είπε ότι πρέπει να υπάρξει πρόνοια για την, κατά το δυνατό, ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στον αιγιαλό. Ενώ εξέφρασε κι εκείνος τον προβληματισμό, «τυχόν καταρρεύσεις των όποιων παραχωρησιούχων ή επενδυτών να δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα και το ακίνητο να μείνει ανεκμετάλλευτο..».

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ιω. Κωνσταντάτος, αναφέρθηκε στις εγκαταστάσεις που παρέδωσε ο δήμος υπέρ της επένδυσης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υλοποιηθεί η υπόσχεση του πρωθυπουργού, ότι μαζί με την έναρξη της επένδυσης, ο δήμος θα οριοθετήσει το οικόπεδο μέσα στο οποίο θα ξαναχτίσει το δημαρχείο του, οι Πόντιοι το Μέγαρο Ποντιακού Ελληνισμού και οι αθλητικές ομάδες μας, που εκτοπίστηκαν, θα επιστρέψουν στις κλειστές και ανοιχτές εγκαταστάσεις, που είχαμε και χρησιμοποιούσαμε. Είπε επίσης, ότι το παραλιακό μέτωπο πρέπει να είναι ανοιχτό, ενιαίο και δημόσιο και να αποδοθεί πλήρως στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Τέλος, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικό ΑΕ, Σ. Σπυροπούλου, αναφέρθηκε στις πρόδρομες εργασίες που προχωρούν ώστε να επιταχυνθεί το βασικό σχέδιο της επένδυσης, όπως η κατασκευή ενός νέου κτιρίου για τη στέγαση των συλλόγων προστασίας ΑμεΑ, η πρόβλεψη ενός μίνι πάρκου 70 στρεμμάτων (σε πιλοτικό έργο), από το σύνολο 2.000 στρεμμάτων του τελικού πάρκου και η κατασκευή δύο κέντρων πληροφόρησης του κοινού. Για το θέμα της περίφραξης, είπε ότι το οικόπεδο είναι σε μεγάλο βαθμό περιφραγμένο, ως αεροδρόμιο, με συρματόπλεγμα. Αυτό πρέπει να συμπληρωθεί για εργοταξιακούς λόγους. Σημείωσε επίσης, ότι σε κάθε τμήμα που θα ολοκληρώνονται οι εργασίες θα απομακρύνεται η περίφραξη, και θα αποδίδεται στο κοινό και τους χρήστες ανάλογα με την περίπτωση. Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.