Νέα Σμύρνη: Στήριξη του δικαιώματος των ΑΜΕΑ στον θεραπευτικό αθλητισμό




Ανακοίνωση του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης

Το δημοτικό κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης είναι ένα από τα λίγα στην Αττική που διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για τη θεραπευτική άθληση των ΑμΕΑ. Εδώ και 5 μήνες περίπου, η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει σε ενέργειες που έχουν αποκλείσει την πρόσβαση πολλών ΑμΕΑ, ιδιαίτερα όσων προέρχονται από γειτονικούς δήμους. Σήμερα χρήση της πισίνας γίνεται από μόλις 8 παιδιά ΑμΕΑ δημότες Νέας Σμύρνης από 120 που υπήρχαν πριν 4 μήνες.

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης αγωνίζεται για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην άθληση για όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού. Η άθληση είναι ανάγκη και δικαίωμα που πρέπει να παρέχεται δωρεάν, ανεμπόδιστα, με κρατική στήριξη τόσο όσον αφορά τις δομές και τις εγκαταστάσεις όσο και την πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού εκπαιδευτών ειδικής αγωγής, γυμναστών, ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Για τον αποκλεισμό του λαού και των παιδιών του από τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό ευθύνεται η πολιτική που βάζει στο ζύγι τις λαϊκές ανάγκες με τα ανταποδοτικά οφέλη. Είναι κατευθύνσεις όλων των κυβερνήσεων εδώ και χρόνια, η διαρκής μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό και τη φυσική εκπαίδευση στα σχολεία, μακριά από τις λαϊκές ανάγκες, με την πλειοψηφία της νεολαίας και την συντριπτική πλειοψηφία των ΑμΕΑ να αποκλείονται από τις δομές άθλησης, ενώ ταυτόχρονα εκατομμύρια ευρώ να διοχετεύονται σε ανώνυμες εταιρίες του αθλητισμού και ψίχουλα να μοιράζονται στους ερασιτεχνισμούς συλλόγους και για προγράμματα μαζικού αθλητισμού.



Ιδιαίτερα, σήμερα εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση φέρει την ευθύνη για το ότι δεν έχει παρθεί ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, την πρόληψη από τη διασπορά ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια οι χώροι του αθλητισμού.

Για τους ΑμΕΑ και τους χρόνια πάσχοντες η ανάγκη για άθληση έχει επιπλέον σημασία γιατί έχει θεραπευτική αξία, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διασφάλιση ενός καλού επιπέδου διαβίωσης και τη βελτίωση της υγείας τους. Η Δημοτική Αρχή συνέβαλλε ώστε να προστεθούν επιπλέον εμπόδια στην πρόσβαση των ΑμΕΑ του Δήμου μας και των γειτονικών Δήμων στην άθληση. Επιπλέον, δεν διεκδικεί τη στελέχωση του κολυμβητηρίου με το αναγκαίο προσωπικό και απαιτεί από τους ΑμΕΑ υπεύθυνη δήλωση πως γονείς και προπονητές αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών τους!
Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των ΑμεΑ για να μπορέσουν να κάνουν θεραπευτική κολύμβηση.

Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των γονιών παιδιών ΑμΕΑ για να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών τους.

Διεκδικούμε από Δημοτική Αρχή και κράτος

Να μην μπουν επιπρόσθετα εμπόδια στην πρόσβαση των ΑμΕΑ στο δημοτικό κολυμβητήριο. Ωράριο προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ΑμΕΑ παιδιών και ενηλίκων.

Ο Δήμος να διεκδικήσει με κρατική ευθύνη να καλύπτονται οι εξετάσεις όλων των αθλούμενων.

Πρόσληψη του απαραίτητου δυναμικού σε προπονητές γυμναστές αθλίατρους, κλπ ανάλογα με τις ανάγκες του κόσμου που εξυπηρετείται.

Νέες σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις για όλο το λαό. ‘Ολοι οι εργαζόμενοι και η νεολαία της περιοχής να έχουν πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις δωρεάν, να φτιαχτούν καινούρια κολυμβητήρια και οι κατάλληλες υποδομές για ΑμΕΑ στα υπόλοιπα κολυμβητήρια της περιοχής ώστε να αποσυμφορηθεί το δημοτικό κολυμβητήριο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.