Νέα Σμύρνη: «Πονοκέφαλος» στην ΕΛΑΣ, λόγω προγραμματισμένης συγκέντρωσης την Κυριακή




Μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Νέου Κόσμου, Αγίου Δημητρίου, προγραμματίζουν συγκέντρωση με μικροφωνική εγκατάσταση την Κυριακή 14 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία. Δείτε την ανακοίνωση τους:

Το απόγευμα της Τρίτης 9/3, ένα ορμητικό ποτάμι ξεχύθηκε στη γειτονιά της Νέας Σμύρνης, ενάντια στην κρατική καταστολή.

Μετά τη λήξη της πορείας, αστυνομικές δυνάμεις καταλαμβάνουν την περιοχή και πραγματοποιούν πογκρόμ με βίαιες συλλήψεις, ξύλο σε ανήλικα παιδιά, νεαρές κοπέλες και περαστικούς κατοίκους. Αμέτρητα βίντεο επαληθεύουν τα συμβάντα αυτά. Μάλιστα, σε ένα απ’ αυτά, άντρες της Ομάδας ΔΕΛΤΑ ακούγονται να φωνάζουν, «Πάμε να τους σκοτώσουμε».

Κανείς-καμιά μας πλέον δεν μπορεί να πει ότι δε γνώριζε. Στο αντίκρισμα αυτών των περιστατικών καταδίωξης, ανεξέλεγκτης βίας και τρομοκρατίας, δε θα μείνουμε άπραγοι-ες.



Δε θα αφήσουμε τις γειτονιές μας, βορά στην κρατική καταστολή. Οι δημόσιοι χώροι μάς ανήκουν. Είναι αναγκαίο να δώσουμε ξανά ζωή στις πλατείες, ως πεδία κοινωνικής και πολιτικής ζύμωσης. Για να μην ξαναγίνουμε μάρτυρες κρατικής βίας και πόνου, συνεχίζουμε τον αγώνα για αξιοπρέπεια, υγεία κι ελευθερία, που ξεκίνησε το μεσημέρι εκείνης της Κυριακής.

Καλούμε σε συγκέντρωση-μικροφωνική, Κυριακή 14/3, στις 12:00,

στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης και σε ανοιχτή συνέλευση στις 13:00.

Όλοι/ες εκεί!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.