Λαϊκή Συσπείρωση Αγίου Δημητρίου: Σειρά κρουσμάτων κορωνοϊού Covid-19 στις υπηρεσίες του Δήμου




ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Τις τελευταίες μέρες μαθαίνουμε για μία σειρά κρούσματα κορωνοϊού Covid-19 στις υπηρεσίες του Δήμου Αγίου Δημητρίου, στην καθαριότητα, στο Βοήθεια στο Σπίτι, στις διοικητικές υπηρεσίες. Σε προηγούμενη επικοινωνία της Λαϊκής Συσπείρωσης με τη Δήμαρχο πήραμε την απάντηση ότι
τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα. Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική.
Επανειλημμένα, καμία επίσημη ενημέρωση δε γίνεται από τη δημοτική αρχή ούτε προς τους ίδιους τους εργαζόμενους ούτε προς τους εκπροσώπους τους στο σωματείο ούτε γενικά. Έχει καταντήσει τόσο σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ίδια την υγεία των εργαζομένων να έρχονται στα αυτιά
όλων μας ως φημολογία. Η δημοτική αρχή επιλέγει να τα αποκρύψει για να μην πάρει ουσιαστικά προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Προκαλεί ακόμα και το γεγονός πως η διοίκηση στην πράξη κάνει διαχωρισμό ποιοι τελικά πρέπει να προφυλαχτούν και ποιοι όχι. Για παράδειγμα, σε κρούσματα στην υπηρεσία καθαριότητας ούτε επίσημα ενημέρωσε γι’ αυτά, ούτε έκανε απολύμανση, ούτε προχώρησε σε διαγνωστικά τεστ στους υπόλοιπους εργαζόμενους. Εντελώς διαφορετική φαίνεται πως ήταν η αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος που ήρθε σε επαφή με τους εκπροσώπους της διοίκησης.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να πάψει να στρουθοκαμιλίζει, να πάψει να παίζει με την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.
Η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, ο ιός σαρώνει στους χώρους δουλειάς και το δημόσιο σύστημα Υγείας έχει φτάσει στα όρια του. Οι δε εργαζόμενοι στο δήμο είναι εκτεθειμένοι διαρκώς στον κίνδυνο.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στο Δήμο μας χωρίς άλλη καθυστέρηση!
 Να διασφαλίσει ότι θα γίνουν δωρεάν μοριακά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας όλου του προσωπικού και όχι μόνο σε όσους είναι κοντά (στο ίδιο γραφείο, όροφο, όχημα κλπ) με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
 Να παραμείνουν οι υπηρεσίες όπου εμφανίζονται κρούσματα κλειστές για όλους. Να γίνει η απαραίτητη απολύμανση σε όλους τους χώρους ώστε να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι με ασφάλεια.
 Να γίνει επίσημη ενημέρωση για την υγειονομική κατάσταση των εργαζομένων και να γίνει πραγματική ιχνηλάτηση των επαφών τους.
 Να γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους, μόνιμους ή συμβασιούχους.
 Να γίνονται συχνές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους του Δήμου όπως και στα οχήματα και στα μηχανήματα.
 Να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα διαμόρφωσης των χώρων όπου παρατηρείται συγχρωτισμός των εργαζομένων, να αξιοποιήσει άλλους χώρους για τους εργαζόμενους
του δήμου όπου οι υπάρχοντες είναι ακατάλληλοι (π.χ. πρωτόκολλο, δημοτική αστυνομία, οικονομική υπηρεσία, καθαριότητα, πράσινο, μικρό συνεργείο τεχνικής υπηρεσίας κ.ά.).



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.