Επιτροπή Ειρήνης Αγ.Δημητρίου: Συλλαλητήριο στο Πάρκο Ασυρμάτου




Ένα χρόνο μετά την εκδήλωση της πανδημίας στην Ελλάδα, ο λαός πληρώνει τις βαριές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία σαν κόστος και αρνείται επίμονα τις προτάσεις των υγειονομικών του εργατικού λαϊκού κινήματος για την προστασία της ζωής. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση που επικαλείται οικονομική αδυναμία για μέτρα στήριξης της υγείας, ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ στο βωμό του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα το 2020 ξόδεψε 4,398 δισ. ευρώ για στρατιωτικούς σκοπούς ποσοστό 2,68% του ΑΕΠ και κατέχει σταθερά τη δεύτερη θέση στη λίστα των χωρών μελών του ΝΑΤΟ με πρώτες τις ΗΠΑ.

Το χρονικό διάστημα που διανύουμε εργατικοί, λαϊκοί φορείς , σε όλη την Ελλάδα διαδηλώνουν για μέτρα προστασίας της υγείας, υψώνουν φωνή καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής, της βίας και του αυταρχισμού που επιστρατεύει η κυβέρνηση προκειμένου να σιγάσει κάθε φωνή, να βάλει το κίνημα στο ‘’γύψο’’.

Πήρε απάντηση και στην περιοχή μας με τη μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων που καταδίκασαν τα απαράδεκτα γεγονότα της βίας ενάντια στους κατοίκους της Νέας Σμύρνης και τον άγριο ξυλοδαρμό ενός νέου που ‘’τόλμησε’’ να διαμαρτυρηθεί στα όργανα της τάξης. Η αγωνιστική συνέχεια στο κέντρο της Αθήνας με τη μεγάλη συγκέντρωση ομοσπονδιών – εργατικών σωματείων συνδικάτων, που βροντοφώναξαν για επίταξη ιδιωτών και μέτρα στην Υγεία και ένα ξεκάθαρο όχι στην καταστολή και την τρομοκρατία. Δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο της κυβέρνησης της ΝΔ, κυριαρχεί σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει συνέχεια αφού η σημερινή κυβέρνηση βρήκε «καλλιεργημένο» έδαφος από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και το πάει παραπέρα ώστε με βία και καταστολή να φιμώσει – έτσι νομίζει – το λαϊκό κίνημα.

Η Επιτροπή Ειρήνης Αγ.Δημητρίου ενώνει τη φωνή της με τους φορείς της πόλης μας που καλούν σε συγκέντρωση – συλλαλητήριο την Κυριακή  21 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι στο Πάρκο Ασυρμάτου.  Καμία ανοχή στην καταστολή, καμία ανοχή στη διαρκή επιδείνωση της κατάστασης στην υγεία και στη ζωή των εργαζομένων.



Δυναμώνουμε την πάλη μας για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.