“Αχ βρε Γρηγόρη Κασιδόκωστα που είσαι…” – Δεν έβλεπε την πλαζ και έκοψε όλα τα δέντρα! (EIKONΕΣ)




Το «εγκληματικό» για το φυσικό περιβάλλον της Βουλιαγμένης περιστατικό, έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο 6 με 7 Μαρτίου όταν και οι υπηρεσίες του Δήμου ήταν κλειστές και μάλιστα το αξιοπερίεργο είναι ότι «δεν πήρε χαμπάρι» κανείς, παρότι υπήρξε έντονη δραστηριότητα από τους εργάτες τα μηχανήματα και τα φορτηγά που μετέφεραν τα κλαδιά που είχαν κοπεί υπό το φως του ηλίου, «μέρα μεσημέρι» που λένε, στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Βουλιαγμένης, την οδό Απόλλωνος, όπου και μύγα να πετάξει θα τη δεις!

Για την ιστορία και αφού είχε συντελεσθεί το «έγκλημα», την Δευτέρα 8 Μαρτίου ο Δήμαρχος βρέθηκε στην περιοχή προκειμένου να επισκεφθεί τα έργα που είναι σε εξέλιξη στη Βουλιαγμένη και υπέπεσαν στην αντίληψη του φορτηγά και εργάτες να κάνουν εργασίες αποκομιδής των κλαδιών.

Αμέσως κάλεσε την αστυνομία η οποία έσπευσε στο σημείο και προχώρησε σε συλλήψεις των δραστών. Κατά τη διαδικασία, οι εργάτες ανέφεραν και τα στοιχεία του εργοδότη τους, κάτοικο οικίας που βρίσκεται απέναντι από τις εργασίες κλαδέματος.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος μετέβει στο Α.Τ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όπου ζήτησε να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των δραστών καθώς και του εντολέα τους για παράβαση του Ν.1650/86 άρθρο 2 παρ.4., για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.



Εκτός από την ποινική δίωξη που είναι σε εξέλιξη, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα οι ειδικοί γεωπόνοι της υπηρεσίας διενήργησαν αυτοψία στο σημείο και αφού πιστοποίησαν με τη σειρά τους το αυθαίρετο κλάδεμα ξεκίνησαν τη διαδικασία να ασκηθούν τα προβλεπόμενα από το νέο κανονισμό πρασίνου του Δήμου και να επιβληθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο τα πρόστιμα. Αχ βρε Γρηγόρη Κασιδόκωστα που είσαι…;;; Πηγή: ilovevouliagmeni.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.